Egzotiški gyvūnai miesto džiunglėse

Tinklaraščio Kur mano raktai? savininkė ir Deichmann Trendblog bendraautorė Sandra Rabašauskaitė šią vasarą pataria akcentuoti gyvūnų kailio ar odos imitacijos raštus. Stilizuoti leopardo, zebro, tigro kailio ar gyvatės odos imitacijos raštai savo vietą jau prieš kurį laiką atrado ne tik parduotuvių lentynose, bet ir ant žymiausių pasaulio podiumų: savo kolekcijose juos panaudojo dizaineriai Valentino, Roberto Cavalli, Yves Saint Laurent ir daugelis kitų.

Tinklaraštį Luscious style rašanti Darja Tupčaja prie gyvūnų kailio rašto dar prideda ir augalinį motyvą – ryškiomis gėlėmis ir tropiniais augalais marginti gali būti ne tik drabužiai, bet ir avalynė. Tai šio sezono avalynės kolekcijose pademonstravo Dolce & Gabbana, Dior, Vivianne Westwood mados namai.

Pasak Sandros, renkantis egzotiškus raštus svarbiausia nepersistengti. „Taip margintas drabužis ar aksesuaras turėtų tapti pagrindiniu aprangos akcentu. Prie jo derinkite neutralias spalvas ir paprastus siluetus. Niekada neprašausite pasirinkę juodą, pilką ar baltą spalvą!”

Lengva, paprasta, elegantiška ir patogu

Neretos blogo autorė Nereta Muzikevičiūtė stilingos vasaros neįsivaizduoja be patogių sandalų: „Juos avėti galima kone prie visko!”. Remiantis „Deichmann“ mados ekspertų apžvalga, šią vasarą dėmesį reikėtų atkreipti į kulkšnį juosiančius dirželius: plonyčiai ar stambesni, viengubi ar dvigubi, dekoruoti sagtimis, blizgiomis detalėmis ar vientisi – tokioje gausybėje atrasite ne tik sau tinkamus sandalus, bet ir pritaikysite juos prie savo stiliaus.

Anot Neretos, sandalai „puikiai atrodo su kiek ilgesniais (iki kelių ar pusės šlaunų) šortais, primenančiais nukirptas klasikinio stiliaus kelnes, taip pat su trumpesnėmis kelnėmis – tiek tvirtesnės medžiagos, su kantu, tiek su lengvai krintančiomis šilkinėmis.
Svarbiausia, kad kelnės būtų plačios ir patrumpintos“.

Prie tokių kelnių Nereta pataria derinti vyriškus marškinius ar paprastą medvilninę palaidinę – atrodysite pritrenkiančiai ir išties moteriškai – šią vasarą grįžta 7-ojo dešimtmečio stilius, natūralūs audiniai, klasikinio kirpimo modeliai ir neutralios žemės spalvos. „Todėl prie minimalistinių derinių vertėtų rinktis efektingus papuošalus – kad nepranyktumėte minioje“, – teigia mados tinklaraštininkė.

Natūralumo tendenciją pažymi Ieva Ukanytė (tinklaraštis i.vo blog): „Natūralumas šią vasarą visur – nesvarbu, ar kalbame apie drabužius, veidą, plaukus, ar apie įdegį.“ Vasarą Ieva siūlo neįpareigojančius minimalistinius siluetus, laisvus kirpimus ir ramią spalvų gamą. Stilinga mergina priduria, kad elegancijos tokiam įvaizdžiui suteiks lengvi balerinų tipo bateliai.

Stilistai siūlo rinktis švelnius pastelinius tokių batelių atspalvius: švelnų mėtų, rusvą, pilkšvą, rausvą ar sodrias „prigesintas“ spalvas: rašalo, sepijos ar šokolado.

Vėsi lietuviška vasara ir odiniai drabužiai

Mados tinklaraščio Fill the city autorė Toma Muznikaitė pažymi, kad formuojant savo vasaros įvaizdį verta nepamiršti odos: „Tikra ar imitacija, blizgi ar versta – oda karaliauja vasaros drabužinėse. Šiemet itin madingi odiniai sijonai – nesvarbu jų forma, ilgis, tekstūra ir raštas – privalomas kiekvienos fashionistos spintos atributas.“

Kuriant derinį Toma pataria vadovautis auksine hard&soft taisykle – odinį sijoną derinti su plono audinio trikotažiniais marškinėliais ar lengvomis šilko palaidinėmis. Įvaizdžiui užbaigti apsiaukite grubesnes basutes tvirta pakulne, dekoruotas stambiomis sagtimis.

Vilniečių madą sekanti Miglė Šimonėlytė (tinklaraštis Vilnius got fashion) teigia, kad jos vasaros tendencijų sąraše pirmuoju numeriu drąsiai žengia bateliai smailėjančia nosele.

Pati Miglė pirmenybę teikia aukštakulniams: „Kasdien kiekviena norime atrodyti išskirtinai, o vasarą itin norisi puoštis. Tam nebūtina iš spintos traukti prabangių suknelių – juodi aukštakulniai smailėjančia nosele elegancijos suteiks net dėvimi prie džinsų ar ryškių patrumpintų kelnių.“ Tačiau mergina taip pat pažymi, kad smailėjančios gali būti ir batelių žema pakulne noselės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją