„Į „Mados Jazz“ parodą mano suknelės atkeliavo kartu su šūkiu „Džiaze tik suknelės!“, kuris buvo sukurtas pagal garsaus filmo „Džiaze tik merginos“ pavadinimą. Visos jos dedikuotos būtent Klaipėdos miestui: juoda suknelė įprasmina džiazo muzikos eleganciją, mėlyna žymi jūros bangas, skalaujančias Klaipėdos krantą, o vaikiška suknelė vaizduoja augantį džiazo populiarumą Lietuvoje,“ – mintimis apie pristatytas sukneles dalijosi dizainerė Ingrida Žitkuvienė.

I. Žitkuvienė teigimu, mintis surengti muziką ir madą apjungiančią parodą buvo nuostabi idėja: „Džiazas ir suknelė neatsiejami, tai puikiai vienas kitą papildantys elementai: džiazas dovanoja muziką, garsus, o suknelė – įprasmina šokį, judesį, suteikia moterišką formą šiam muzikos žanrui.“

Pirmą kartą organizuojamą madą ir muziką apjungiančią parodą „Mados Jazz“ globojo ir inicijavo Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko žmona ir pilies džiazo festivalio siela Inga Grubliauskienė.

Visą savaitę uostamiestį drebins džiazo dienos, kurias vainikuos jubiliejinis, 20-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyksiantis birželio 6-8 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)