„Kvepalų originalumą galite įvertinti ir patys, pradedant nuo kokybiškos pakuotės ir ant jos pateikiamos tikslios, išsamios informacijos: prekės kodo, gamintojo, kilmės šalies, tūrio. Be to, ant originalių kvepalų pakuotės parašytas ar įspaustas partijos numeris visada turi sutapti su esančiu ant kvepalų buteliuko dugno. Užrašai turi būti aiškūs ir įskaitomi.
Dauguma kvepalų pakuočių yra apvilktos celofanu. Jis turi būti lygiai išlankstytas, kokybiškas, nesuplėšytas", - teigia „Pigu.lt“ generalinis direktorius Dainius Liulys.

Tačiau, anot jo, ne visi gamintojai taip pakuoja kvepalus.

Tokių populiarių kvepalų kaip „Hugo Boss Boss in Motion“, „Davidoff Coll Water“, „Calvin Klein CK One“ ar „Calvin Klein Be“ pakuotės jo neturi. Todėl tokių kvepalų pakuotę be celofano įsigijęs klientas neturėtų nuogąstauti, kad tai neoriginali prekė.

Pasak D. Liulio, derėtų atkreipti dėmesį ir į kvapiųjų medžiagų koncentraciją. Pavyzdžiui, PP (Pure parfume) reiškia, jog šių kvepalų sudėtyje yra iki 40 proc. aromatinių junginių, jie ant odos išsilaiko ilgiausiai – apie šešias valandas. EDP (Eau de Parfum) yra kvapusis vanduo, kuriame aromatinių junginių koncentracija siekia iki 20 proc., o kvapas ant odos išsilaiko apie 3-5 valandas. EDT (Eau de Toilette) – tai tualetinis vanduo, savo sudėtyje turintis iki 15 proc. aromatinių junginių ir išlaikantis aromatą ant odos apie 2-4 valandas, o EDC (Eau de Cologne), daugeliui geriau žinomas kaip odekolonas, aromatinių junginių turi mažiausiai ir ant odos laikosi iki 2 valandų.

Svarbu nepamiršti, kad ant skirtingų žmonių kūno tie patys kvepalai kvepia šiek tiek skirtingai. Tad jei pasirinkti kvepalai skaniai kvepėjo ir tiko Jūsų draugei, nebūtinai jie vienodai kvepės ir ant Jūsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)