Šią iniciatyvą palaikantys TV ir radijo laidų vedėja Lavija Šurnaitė – Kairienė bei virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas patys dažnai renkasi kedus ir yra įsitikinę, kad tai ne tik patogumas, stilius, bet ir galimybė išeiti už kasdienybės ribų.

„Kedai – tai klasika. Mickas Jaggeris net į oficialų priėmimą pas Anglijos karalienę nuėjo su kedais. Ir kodėl ne? Tokie maži nukrypimai nuo normos yra į sveikatą. Žinoma, kūrybos sferoje dirbantiems žmonėms tai daryti lengviau, bet ar negalėtų savotiškai pamaištauti ir biurų atstovai? – savo mintimis dalijasi Lavija Šuraitė – Kairienė. – Mano nuomone, kedų kultūra yra neatsiejama nuo miesto gyvenimo ritmo, tai tarsi patogi transporto priemonė. Labai smagu, kad tarpusavyje derinami kedai ir oficialus kostiumas nebešokiruoja lietuvių“.
Kulinarijos meistras Alfas Ivanauskas prisipažįsta, kad prieš 10 metų pats negalėjo įsivaizduoti savęs avinčio kedais, bet dabar tai jų batų dežėje galima rasti ne vieną porą: „Keistai žiūrėdavau į žmones, avinčius kedus. Tačiau dabar, kai šių batų pasirinkimas toks didelis ir nesunkiai gali atrasti sau tinkamiausią variantą, aš kedus aviu net prie kostiumo. Žinoma, jeigu yra tam tikras aprangos kodas, pavyzdžiui, einant į prabangų restoraną, kedų nesidedu. Tačiau asmeniniame gyvenime laužau standartus ir kedai man padeda tai daryti“.

A. Ivanauskas įsitikinęs, kad tokios iniciatyvos kaip Kedų diena padės sugriauti mitus, jog kedus nešioja tik skustagalviai, padės lietuviams atsikratyti kai kurių stereotipų, jaustis laisvais ir kūrybiškais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)