„Black Tie Magazine“, įžymybių filantropijos platforma, kartu su „Elite Professional Network“ surengė mados šou „Trump World Bar“. Renginio prodiuserė Gloria T. Cressler, „Elite Professional Network“ prezidentė, pakvietė Vaivą Tučkuvienę iš „Vaiva Style“ pademonstruoti naujausias elegantiškas sukneles, kurias pristatė keturi modeliai, rašo huffingtonpost.com.

Susitikusi su Vaivą bei vienu iš modelių Jazmin Ivy Rodriguez mados šou metu, galėjau pajusti tarptautinį JAV mados pasaulio skonį. Vaiva yra kilusi iš Lietuvos, o Jazmin – iš Hondūro. Abi, kaip atskleidė interviu, nuo pat vaikystės įkvėpė mada. Abi šiuo metu yra pasisako už tai, kad mada būtų kuo ekologiškesnė ir būtų mažinamas žalingas poveikis aplinkai.

Mados šou Niujorke ir Los Andžele

Nuo pat jaunumės Vaiva svajojo surengti mados šou. „Prieš tapdama modeliu, suorganizavau kūrybinį projektą, pavadintą mados teatru. Jis leido man panaudoti savo talentus ir sugebėjimus“, - pasakoja ji.
Vaiva – ne tik modelis. Lietuvoje ji baigė universitetą ir įgijo teatro režisūros laipsnį.

„Nuo pat vaikystės troškau būti kitokia, atskleisti savo kūrybiškumą.“ Tai iš dalies lėmė mamos įtaka – mezgimas, apsipirkimas drabužių parduotuvėse, kuriose „tuomet nebuvo tokios didelės įvairovės“. Iš tos būtinybės Vaiva pradėjo kurti aksesuarus suknelėms, gaminti papuošalus ir kurti savo unikalų stilių.

Modelių pasaulį ji atrado kelionės į Niujorką metu prieš porą dešimtmečių.

„Modelių pasaulis mane patraukė. Sužinojau viską, ką tik galėjau, apie modelius, fotosesijas, mados pasirodymus ant podiumų. Grįžusi į Lietuvą, atidariau savo modelių agentūrą „Vaiva Studio“. Supratau, kad modelių ir mados industrija yra sudėtingas verslas. Padėjau Lietuvos merginoms, mokiau jas, kaip pradėti sėkmingą karjerą modelių pasaulyje“, - rašė ji laiške.

„Taip pat gimtajame mieste, Šiauliuose, atidariau savo butiką. Čia buvo parduodamos mano sukurtos vienetinės suknelės ir aksesuarai. Klientai liaupsino mano drabužių kokybę ir preciziškumą, mano kolekcijas vadino išskirtinėmis“, - pasakojo Vaiva.

Kūrybingoji Vaiva nežada sustoti: „Mada yra mano gyvenimas. Man patinka visos skirtingos mados apraiškos. Įgijau modelio, dizainerės, mados šou prodiuserės ir netgi makiažo specialistės bei mados fotografės patirties. Savo patirtimi dalijuosi knygoje „The Road to Modeling Success“, kurią greitai išleis „Tate Publishing“.

Vaiva Tučkuvienė. Foto: Brian Saenz

Lietuvos įtaka madai

„Lietuva daro didžiulę įtaką daugumai mano kolekcijų: mezgu ir siuvu naudodama tradicines lietuviškas medžiagas, tokias kaip linas, ir sukūriau kelias kolekcijas, įtakotas mūsų kultūros. Tačiau tradiciškumą stengiuosi atnaujinti moderniomis idėjomis. Apskritai didžiulę įtaką man yra padarę prabangios, rafinuotos Maskvos dizainerių Yudashkin ir Zaitsev kolekcijos“, - sakė Vaiva.

Anksčiau ji dažnai lankydavosi Maskvoje, keliaudavo į Rusijos aukštosios mados pasirodymus. „Žavėjausi jų kūrybingumu ir jų nesenstančių kolekcijų prabanga. Man patinka klasika. Patinka Chanel ir neblėstantis jos mažos juodos suknelės žavesys. Chanel mane įkvėpė sukurti mano pačios unikalią suknelę“, - paaiškino ji.

Įtaką „Vaiva Style“ darė ir Yves Saint Laurent bei Azija. Kinijoje, Pekine ji lankėsi konkurse „Metropolitan Model World Contest“. Ten suprato, kad Azijos mada visą laiką slypėjo joje, laukdama „tinkamo laiko ir įkvėpimo pasireikšti arba atskiruose drabužiuose, arba visoje kolekcijoje“, - pažymėjo Vaiva.

Nuo technologijų prie aplinkosaugos

„Vaiva Style“ požiūriu, „naujos technologijos leidžia mums palaikyti ryšį su pirkėjais ir sukurti asmeniškesnę apsipirkimo patirtį. Socialiniai tinklai ir grįžtamasis ryšys leidžia mums reguliuoti prekių kiekį atsižvelgiant į klientų reakcijas į tam tikrą dizainą. Savo ruožtu, kompanijos gali daugiau reklamuotis per savo blogerius. Mobiliosios technologijos tampa vis labiau ir labiau reikšmingos.“

Prekių kontrolė – vienas būdų sumažinti poveikį ir žalą aplinkai. „Ekologinė mada daro didžiulę įtaką mūsų medžiagų ir produkcijos metodų pasirinkimui“, - sako Vaiva.

„Kurdama savo drabužius, pirmiausia renkuosi natūralias medžiagas, tokias kaip linas, šilkas ir medvilnė. Ekologiška mada yra paprastai brangesnė, tačiau mums reikia būti socialiai atsakingiems ir rūpintis aplinka“, - teigia Vaiva, pridurdama: „Planuoju sukurti kolekciją naudodama „abaka“, aplinkai nekenkiančią medžiagą, pagamintą iš augalų, randamų Filipinuose.“

Nauja mados karta

Kaip ir Vaivai, modeliui Jazmin Ivy Rodriguez didžiulę įtaką padarė mados grožis ir stilius. Jazmin buvo viena modelių, demonstravusių Vaivos pavasario kolekcijos sukneles.

„Modeliu teko padirbėti pastaruosius ketverius metus. Mane traukė fotografijos, mados, makiažo, plaukų grožis, ėjimas podiumu. Visa tai, kas leidžia moteriai pasijusti gražiai ir ypatingai“, - sakė Jazmin.

Moteriai tamsia oda iš Hondūro nebuvo lengva įsibrauti į tokią konkurencingą industriją. Jazmin paminėjo, kad daugelis žmonių nežino, kur yra Hondūras ar kaip atrodo jo gyventojai. Ji juto turinti tinkamai pristatyti savo šalį, jos istoriją.

„Būti aukštai, tamsiaodei, egzotiškai – privalumas. Tačiau manau, kad kai kuriuos komercinius darbus sunku gauti, nelengva laimėti gerus užsakymus“, - teigė ji. „Daugelis žmonių mato egzotišką Lotynų Amerikos moterį ir automatiškai klasifikuoja kaip miesto modelius. Modelių industrija nėra itin populiari mano tėvynėje. Visi žino, kad jei nori susilaukti sėkmės kaip modelis, turi keliauti į Europą ar JAV.“

Kaip „Vaiva Style“, Jazmin Rodrigues svajoja vieną dieną tapti mados dizainere. Ji neseka mados krypčių, kadangi žino, kas tinka jos kūnui ar odos tipui, nuo kosmetikos iki drabužių. „Namie nenaudoju savo ūgio veidrodžių. Galiu tiesiog pažvelgti į daiktą ir žinau, tiks jis man ar ne.“

Žinodama, kad Niujorke modeliui bene sunkiausia prasimušti, Jazmine dažnai keliauja į Los Andželą, Ibizą, Barseloną, Braziliją, Puerto Riką, Bahamus, Meksiką ir kitur. „Kaskart keliaudama sužinau kažką naujo ir vis laukiu kitos kelionės krypties.“

Modelio požiūris į ekologiškesnę madą

Jazmin teigimu, kaip modeliui jai „itin džiugu, kad pagrindiniai prekiniai ženklai imasi iniciatyvos kurti sveikesnę planetą. Mados industrija turėtų propaguoti kuo daugiau „žalių“ iniciatyvų ir aiškinti klientams apie tai, kaip šie gali tausoti ar perdirbti gaminius.“

Jazmin aistra modelio darbui prilygsta jos aistrai išsaugoti planetą ir ugdyti ta pačia ekologiška dvasia ateities kartas.

Po Niujorko mados savaitės nauja „Vaiva Style“ kolekcija pasirodė „Experience“ renginyje, kuris vyko „Beverly Hills“ viešbutyje Kalifornijoje.

„Galiu išdidžiai pasakyti, kad abu renginiai buvo itin sėkmingi „Vaiva Style“ prekės ženklui. Esu pasirengusi plėsti mano mados verslą Kalifornijoje ir visame pasaulyje“, - patvirtino Vaiva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)