Kviestiniai svečiai ir mados mylėtojai automobilių salone „Inchcape Motors“ stebėjo dar nematytas šių dizainerių 2014-2015 rudens ir žiemos drabužių kolekcijas. Iš viso kūrėjai pristatė po trisdešimt kūrinių.

Šiais metais, kaip ir anksčiau – podiumas tas pats, tačiau kolekcijos viena į kitą nepanašios. E.Rainys ir L.Larionova jau septynerius metus kuria ir kolekcijas pristato po vienu stogu, tačiau jų kūrybos braižas skiriasi. Panašumas tik tas, kad abu dizaineriai moterims siūlo pilną garderobą – vakarines ir kasdienes sukneles, palaidines, sijonus, kelnes, švarkus, paltus. Kiekvieną drabužių eilutę užbaigia kompanijos AVON sukurtas makiažas. Modelių įvaizdžiu rūpinosi specialiai į madų šou pakviesta garsi šalies stilistė Karina Leontjeva.

Naujausia E.Rainio kolekcija nuo praėjusių metų kūrinių kardinaliai skiriasi spalvine gama. Pernai dizaineris moterims siūlė šaltuoju sezonu rengtis ryškiai, o šįmet jo drabužiais pasipuošusios damos primins iš rūko išnirusią dailią būtybę. Spalvos subtilios, vyrauja žemės atspalviai - pilki, rusvi, kapučino kavos. Be juodos taip pat neapsieita.

E.Rainys svečiams pristatė prašmatnius ir lengvus drabužius iš šilko, vilnos. Moterims skirti minkšti megzti apdarai. Akį traukė dienos drabužiai, kokteilinės, vakarinės ir, žinoma, vestuvinės suknelės.

Dizaineris atskleidė, kad šioje kolekcijoje vietos neatsirado kelnėms. Artėjantį šaltąjį sezoną jis siūlo dėvėti elegantiškus kombinezonus. Stilingi kūriniai neapsieis be blizgaus dekoro, siuvinėjimų, tačiau jie stambesni nei įprastai. Motyvai išlieka panašūs – dizaineris ištikimas gėlėms, „rozetės“ tipo dekoro elementams.

„Ši kolekcija yra jauki, elegantiška ir pritaikyta šalies klimatui. Tiesa, atsiras daugiau jaunatviško šėlsmo – anksčiau kūriniai buvo asketiški, gana uždari, o dabar moterys galės puikuotis giliomis iškirptėmis ir trumpais sijonais. Formos – kiek laisvesnės negu ankstesnių mano kolekcijų“, - kalbėjo E.Rainys.

Dizainerė L.Larionova svečius nustebino sau nebūdinga, tačiau ne per saldžia romantika. Lilija moterims siūlo švarių, minimalistinių linijų šilko apdarus.

Dizainerė prasitarė, kad ši kolekcija – tarsi aliuzija į pietų Ispanijos miestą Seviliją. Drabužių kūrėjai kolekcijos pristatymo idėją pasufleravo jos mėgstama Angelo Badalamenti muzika ir režisieriaus Deivido Linčo kūryba. Kaip pati kūrėja tikina, tai kolekcijai suteikia mistiškumo.

L.Larionova atsisakė plačios spalvų paletės. Kūriniai pasiūti iš aukso, baltos, raudonos ir juodos spalvų audinio. Juodos spalvos audiniai – įvairių, įdomių faktūrų.

Šį kartą Lilija nutarė išryškinti moterų kūno linijas – drabužiai ne per laisvo silueto, pastebimas liemuo. Dizainerė naudoja nemažai drapiruočių.

Nors L.Larionovos naujausioje kolekcijoje daugiausia suknelių ir paltų, joje puikiai suskambo netikėtas laisvalaikio stiliaus – džemperių bei klasikos derinys. Pirmą kartą dizainerė prie šilko ir kašmyro drabužių priderino verstos natūralios odos ir kalnų ilgaplaukės ožkos kailio elementus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)