Jums tai veikiausiai pažįstama: prieš šventes sau pasižadate, kad po jų būtinai laikysitės dietos, maitinsitės taisyklingai ir nepersivalgysite po šešių. O paskui susigundote visais tais patiekalais ir desertais, dėl kurių per kelias atostogų dienas ne tik nesulieknėjate, bet, priešingai, dar ir priaugate svorio.

Būkite realistės. Jei sulieknėti po švenčių išties kol kas nepavyksta, pabandykite tapti lieknesnės vizualiai. Apranga, avalynė ir aksesuarai ateis jums į pagalbą.

1. Rinkitės tinkamą kirpimą

Laivelio formos iškirptė praplečia pečius ir tokiu būdu subalansuoja juos su klubais. Tuomet jūsų figūra atrodo proporcingesnė. Tuo tarpu V formos iškirptė vizualiai palieknina masyvią viršutinę dalį.

2. Naudokite reikiamus dryžius

Vertikalūs dryžiai priverčia žvilgsnį keliauti iš viršaus į apačią ir iš apačios į viršų, o ne horizontaliai. Taip sukuriama grakštaus silueto iliuzija.

3. Susiaučiama suknelė

Susiaučiama suknelė veikia panašiu principu, kaip ir vertikalūs dryžiai, tik dryžis čia vienas: tai kirpimo linija per vidurį, kuri vizualiai palieknina figūrą ir visuomet gražiai pabrėžia didelę krūtinę.

4. Avalynės spalva

Pėdkelnių spalvos avalynė visuomet vizualiai pailgins jūsų kojas, taigi vasarą atiduokite pirmenybę neutralių, odos atspalvių basutėms ir bateliams, o žiemą – tamsiai avalynei ir juodoms pėdkelnėms. Vienos spalvos kelnės ir avalynė sukuria vientisumo įspūdį, kuris taip pat pailgina kojas.

5. Nepamirškite diržo

Diržas ne tik pabrėžia taliją, bet ir padeda pritaikyti drabužį būtent jūsų figūrai – taip kuriamas įspūdis, kad jis buvo pasiūtas būtent jums. Jei norite, kad diržas jus lieknintų, rinkitės ne siaurus, o vidutinio pločio tamsius diržus.


6. Padės „gudrios“ suknelės

Suknelės su kontrastingos spalvos įsiuvais paprastai viena spalva išskiria centrinę jūsų figūros dalį, sakytum „nupjaudamos“ šonines dalis, kur yra kitos spalvos įsiuvai. Efektas – stebuklingas: jūs atrodote grakšti ir liekna.


7. Vientisos spalvos magija

Tos pačios spalvos viršus ir apačia sukuria vieną vertikalią liniją, pailginančią jūsų siluetą. Kad nevirstumėte ryškia kolona, pasistenkite, kad per vidurį drabužiai būtų prigludę – tai gali būti prigludęs švarkas, kombinezonas su diržu ar panašiai.


8. Japoniškų rankovių paslaptis

Japoniško kimono stiliaus rankovės, kaip ir laivelio formos iškirptė, praplatina pečius ir sulygina juos su klubais. Tačiau venkite suknelių ir palaidinių kimono rankovėmis, kurios primintų tuniką ar naktinius marškinius – svarbu, kad visi drabužiai turėtų aiškiai išreikštą taliją.


9. Vietoje siaurų – platėjantys džinsai

Platėjantys džinsai neišeina iš mados. Tai taps puikia naujiena ne tik pavargusioms nuo ankštų džinsų, bet ir toms, kurios nori atrodyti aukštesnės ir lieknesnės. Platėjantys džinsai sukuria idealias lieknos figūros proporcijas.


10. Papuošalai – taip pat svarbu

Ilgos grandinėlės su pakabukais veikia tuo pat principu, kaip ir V formos iškirptės: jos vizualiai ištempia figūrą ir priverčia žvilgsnį krypti vertikaliai. Taip sukuriama stebuklinga lieknumo iliuzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)