Nemirtingoji klasika

Visada madinga ir kaskart naujai atrandama klasika – raudona nagų lako spalva su įvairiomis variacijomis ir prancūziškas manikiūras. Jis visuomet atrodo puošniai ir tinka bet kuria proga.

Tuo neleidžia abejoti Holivudo dievaitė ir sekso simbolis Marilyn Monroe, kuri labiausiai mėgo švarių ir išpuoselėtų nagų įvaizdį sukuriantį prancūzišką manikiūrą bei ryškiai raudona spalva nulakuotus rankų ir kojų nagus.

Mintis apie prancūzišką manikiūrą atėjo „Orly“ nagų priežiūros priemonių kompanijos įkūrėjui Jeff Pink 1975 m., tačiau šiandien šis stilius toks pat populiarus, kaip ir praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje.

„Režisieriai norėjo tokio universalaus nagų stiliaus, kuris tiktų prie viso Holivudo žvaigždės garderobo. Jiems reikėjo, kad vienas manikiūras derėtų prie daugybės drabužių derinių, kuriuos aktorės per dieną dažnai turėjo keisti. Kino žvaigždžių stilistai pradėjo lakuoti nagų galiuką ir tepti permatomą nagų lako sluoksnį.

Paskui prancūziškas manikiūras buvo pristatytas Paryžiaus podiumams, kur iš karto tapo klasika“, – rašoma frenchmanicure.com.

Anot stilistų, klasikinė pagrindinė nagų lako spalva – sodri vyšninė „Chanel le vernis rouge noir“, kurią renkasi britų supermodelis Kate Moss.

Šiais metais taip pat atgyja praėjusių dešimtmečių retro stiliaus vadinamasis mėnulio manikiūras. Siūloma išmėginti ir vintažinį manikiūrą, kurį ypač mėgo viena garsiausių pasaulio aktorių Marlene Dietrich. Šiandien taip savo nagus puošia žymiausia burleskos šokėja Dita Von Teese.

Toks manikiūras tarsi nugabena mus atgal į laikus, kai lakuoti visą nagą buvo laikoma pernelyg vulgaru. Jis tinka toms, kurios ieško ko nors originalaus. Štai dėl ko šis 1940 m. atradimas šiandien vėl toks populiarus.

Klasikinis mėnulio manikiūras atrodo taip: lankelis prie nago augimo linijos paliekamas nenulakuotas, o likusi nago dalis padengiama raudonu laku. Modernesnis variantas: baltoji nago dalis nulakuojama kita spalva nei pagrindas – sukuriamas pusmėnulio vaizdas. Padengti laku galima ne tik nago augimo pradžią, bet ir viršūnėlę (kaip prancūziško manikiūro).

Šiandien siūlomi įvairūs spalvų deriniai: žalia ir sidabro, pastelinė ruda ir juoda, raudona ir balta, mėlyna ir sidabro, balta ir alyvinė, tamsiai mėlyna ir persiko, balta ir kūno spalvos. Išbandykite ekstravagantišką ir kartu santūrų baltos bei juodos spalvos derinį. Beje, geriausiai toks manikiūras atrodo ant migdolo formos nagų.

Ką siūlo podiumo mada?

Kiekvieną sezoną kosmetikos ir parfumerijos kompanijos, pasitelkdamos dizainerius, sukuria naujus nagų lako atspalvius. Norint žengti su mada, pravartu peržvelgti madų savaičių metu išryškėjančias naujausias tendencijas. Manikiūras pastaruoju metu tampa viena svarbiausių įvaizdžio detalių!

Šiemet garsiausių pasaulio mados namų kolekcijose, kaip teigiama style.com, beveik visur vyravo metalinis žvilgesys. Jis perkeltas ir į lako buteliukus. Sidabro, aukso blizgesys, blizgi grafito, geltonai žalia peridoto spalva – tarsi juvelyrinis papuošalas ant pirštų galiukų. Auksinė gali būti tiek šalto ir šviesaus, tiek tamsaus ir šilto atspalvių.

Dizaineriai daugeliu atvejų atsisako perlamutro; būdinga sodri matinė tekstūra. Mados tinklaraščiai (ourvanity.com, fashionhippo.com, fashionrules.com) skelbia, kad madingiausios šios nagų lako spalvos: purpurinė, levandų, pastelinė persikinė, kaštoninė, oranžinė, geltona, jūros bangos, asfalto, raudonai oranžinė, žemės, baklažano; vis dar madingos išlieka juoda bei raudonojo vyno (pastarosios gražiausiai atrodo ant trumpesnių nagų, antraip rizikuojama atrodyti vulgariai).

Taip pat vyrauja šaltos spalvos, ypač tinkamos šaltajam metų laikui – pilka, žalia, mėlyna. Taigi šį sezoną neįmanoma išsiversti su siaura nagų lakų palete, o populiariausios spalvos per daug patrauklios, kad jas ignoruotume!

Kita vyraujanti kryptis – „nude“ tipo manikiūras, tinkantis bet kuria proga ir prie bet kurio drabužių derinio. Nagai lakuojami pasteliniu kūno spalvos laku su blyškiai rožiniu, kreminiu, lašišiniu, smėlio, rusvu ar latės kavos atspalviu, kuris turėtų skirtis nuo odos tono. Toks manikiūras sukuria švarių ir išpuoselėtų nagų įvaizdį, šiuo metu ypač mėgstamą dizainerių ir Holivudo žvaigždžių.

Labai populiarūs įvairūs mėlynos spalvos atspalviai – nuo metalinio žvilgesio iki pastelinių tonų: blyški mėlyna, tamsiai mėlyna, prabangaus mėlyno satino, žvilganti, safyro. Beje, atspalvis turi derėti prie klientės odos.

Ne vienas dizaineris sukurtą įvaizdį užbaigia pieno baltumo nagų laku. Prie įdegusios odos jis atrodo nepakartojamai!

Kuriame žaismingesnį įvaizdį

Norint sukurti žaismingesnį įvaizdį, pravartu išmėginti nagų dailę, pasirinkti grafinį raštą – tigro, leopardo kailio imitaciją, geometrinius ornamentus, taškelius (pvz., aukso spalvos apskritimai juodame fone), akmenėlius. Taip pat madingi dirbtiniai nagai skaidriu tipso galiuku.

Paskutinis mados rėksmas – įvairios klasikinio prancūziško manikiūro variacijos: nago galiukas lakuojamas auksiniu ar sidabriniu atspalviu, o pagrindas – pagal nuotaiką. Mados namai „Yves Saint Laurent“ pasiūlė tokius 2010-ųjų rudens sezono prancūziško manikiūro duetus: turkio ir purpurinę, oranžinę ir fuksijų, slyvų ir auksinę.
Madingas vadinamasis nuaugusių nagų manikiūras (atvirkštinis mėnulio manikiūro variantas).

Naudojant „Airbrush“ įrankį, sukuriami efektingi spalvos perėjimai iš tamsios į šviesesnę (pvz., iš juodos į žalią ar mėlyną).

2007 m. sukurtas „Louboutin“ manikiūras pagal garsiuosius „Christian Louboutin“ raudonpadžius aukštakulnius batus. Kaip ir batelių kulnas, laisvasis nago kraštas iš apačios nulakuojamas raudonai, o pats nagas padengiamas juodu nagų laku. Toks manikiūras, ypač atliekant rankų judesius, atrodo taip pat geidulingai ir viliojančiai, kaip ir raudonpadžiai bateliai.

Šiandien populiariausi – vidutinio ilgio arba trumpi užapvalinti nagai, į madą taip pat grįžta ypač smailūs nagai.

Taigi manikiūro idėjas šiandien skolinamės iš madų šou ir savo klientėms siūlome tai, kas madinga, originalu. Tegul nagai tampa madinga įvaizdžio detale ir atspindi asmenybę!
Moteris