„Sukurti vasaros kolekciją marinistine tema paskatino saulės ir atostogų ilgesys. Marinistika – kiekvienos vasaros topas. Neišeinanti iš mados klasika. Ja „sergu“ jau ne vienus metus“, – apie kolekcijos sumanymą pasakoja dizainerė Dovilė Dagė.

Marinistinio stiliaus kolekcija „Breeze/Summer 2013“ susideda iš vyraujančių mėlynos, raudonos ir baltos spalvų. D. Dagės sukurtos žaismingos kepuraitės ir plaukų juostos siūtos iš trikotažo, papuošalai pagaminti iš keramikos, medžio, perlų, akmenų. Daugumoje kaklo vėrinių pasikartoja pynimai, kuriuos įkvėpė jūreiviški mazgai iš virvių.

Papuošalų ir aksesuarų kūrėja pati stilizavo ir fotografavo kolekciją Sardinijos saloje (Italija).

„Šiais metais atostogavau ypač anksti, prieš patį darbų įkarštį. Todėl nusprendžiau vienu šūviu nušauti du zuikius: nufotografuoti naują vasaros kolekciją ir pailsėti prieš darbų maratoną. Kolekcijos tema – atostogos. Lietuvoje pavasaris vėlavo, dar snigo, tad išvykome kuo toliau, kur gerokai šilčiau.

Į Sardinijos salą vykome penkiese. Man labai pasisekė, kad drauge atostogauti vykusios dvi draugės sutiko būti modeliais, o kitos dvi – atlikti makiažą profesionalia kosmetika. Mūsų kelionės tikslas buvo Kaljaris (Cagliari) – vienas didžiausių Italijos jūros uostų. Uostas, laivai, jūra, kalnai, akmenys, paplūdimiai ir plaukus kedenantis Viduržemio jūros brizas labai atitiko mano sukurtos kolekcijos koncepciją“, – fotosesijos Sardinijoje įgyvendinimo įspūdžiais dalijasi D. Dagė.

Jos kurtais romantiškais, stilingais papuošalais ir aksesuarais ypač mėgsta puoštis nuotakos. Kūrėja šiais metais yra pristačiusi pavasario kolekciją „Love/Spring 2013“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)