Kūrybinių industrijų konferencija „What’s Next?“ – tai pridėtinė vertė visiem festivalio dalyviam. Viename iš loftų festivalio teritorijoje autoritetingi pranešėjai surengs paskaitas apie tendencijas dizaino, muzikos, kino ir mados srityse.

Savo patirtimi dalinsis muzikantas Jurgis Didžiulis, fotografai Tadas Černiauskas ir Rokas Darulis, urban art kūrėjas iš Vokietijos Andreas Schanzebach, grafinio dizaino duetas „PetPunk“ ir daugelis kitų.

Yvan Rodic, žinomas kaip „The Facehunter“, festivalininkam pristatys save ir savo spalvingąjį fotoalbumą. Milijonus lankytojų kas mėnesį savo gatvės stiliaus bloge priimantis „The Facehunter“ jau septintus metus vienoje vietoje neišbūna ilgiau dviejų savaičių.

Plačiau apie jį ir jo pavydėtiną gyvenimą – specialiame Ingos Norkes interviu su „The Facehunter“.

Labas, kaip tu, kur tu?

Sveika! Šiuo metu esu Singapūre, fotografuoju ir netrukus pristatysiu čia savo fotoalbumą. Jį, beje, atsivešiu ir į Lietuvą.

Tu nuolat keliauji. Kol su tavim susirašinėjom šias kelias savaites, buvai Čilėje, Paryžiuje, Malaizijoje ir t.t. Kur per pastaruosius mėnesius užsibuvai ilgiausiai?

Turbūt Paryžiuje – ten išbuvau net 9 dienas!

O kur jautiesi geriausiai – lyg namie?

Negalėčiau įvardinti vieno miesto, bet turbūt geriausiai jaučiuosi Londone, Niujorke, Stokholme ir Sidnėjuje.

Esi profesionalus keliautojas. Kas visada yra tavo kelionių krepšyje?

Fotoaparatai, pakrovėjai, pora švarkų, maudymosi reikmenys ir „iPhone“ telefonui pritaikytas fish-eye objektyvas.

Kada supratai, kad tavo blogas populiarėja?

Tai buvo gal prieš septynerius metus, kai pirmą kartą nuvykau į Niujorką – po šešių mėnesių, kai pradėjau „The Facehunter“ blogą. Pamenu, jau tada žmonės pradėjo mane atpažinti gatvėse, metro...

O kokie žmonės „pagauna“ tavo ir tavo fotoobjektyvo dėmesį?

Įdomūs, su savitu požiūriu į aplinką ir gyvenimą žmonės, kurie turi unikalų stilių, aklai neseka madų.

Jau esi buvęs Lietuvoje – kokie tavo įspūdžiai apie šios šalies žmones?

Esu buvęs Vilniuje ir Šventojoje. Lietuva – graži šalis su dar gražesnėmis moterimis.

Kurie miestai, tavo akimis, patys stilingiausi?

Stokholmas ir Kopenhaga – šių miestų gyventojai neseka madų, jie yra stilingi ir labai saviti. O pavyzdžiui, Seule yra labai daug gerai atrodančių vyrų. Štai Sidnėjus yra labai spalvingas – jų kasdieniai drabužiai turi daug įdomių grafinių elementų.

Nuobodžiausia tavo patirtis fotografuojant žmones gatvėse?

Turbūt kad Montrealyje…

Pasaulyje yra du žymiausi mados blogeriai – tai tu ir The Sartorialist iš Niujorko. Jūs draugai? Konkurentai?

Sartorialistą pažįstu nuo 2006 m. Mes nuolat susitinkame įvairiausiose madų savaitėse ir taip, mes draugai (šypsosi).

Kokį geriausią patarimą esi gavęs savo gyvenime?

Neatsisakyti žmonių pagalbos, nes dažniausiai pats vienas visko nepadarysi, be to, kitų žmonių patirtys padeda tau pačiam augti.

Kas tau šiuo metu yra žaviausia būtybė madoje?

Italė Eleonara Carsisi – blogerė ir dizainerė. Taip pat ji turi savo parduotuvę, kurioje pardavinėja jaunųjų dizainerių kostiumus. Labai įkvepianti ir ryški mergina.

Ar jaunimui „Loftas Fest“ jau ruoštis tavo nuotraukom?

Tikrai taip! Galite pradėti galvoti apie gerus derinukus jau dabar!!! Iki greito!

Vienintelis toks miesto festivalis

„Loftas Fest 2013“ šiemet pradės vasaros festivalių sezoną ir vyks patį pirmąjį vasaros savaitgalį – gegužės 31 – birželio 2 dienomis Vilniaus Naujamiestyje. Festivalio programa šiemet išaugo į rimtą tarptautinio lygio muzikinį vojažą.

Visame pasaulyje žinomi vardai – tokie kaip MTV išgarsėjusi hip hopo pankė Kelis, Ibicos ir Berlyno diskotekų karalienė Miss Kittin, hipsterių numylėtas Toro Y Moi, legendiniai islandai „Mum“, britai „Modestep“, The Petebox ir daugelis kitų – šį festivalį į savo planus įtraukė tik dėl jo unikalumo net ir jų jau visko mačiusiomis akimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)