Mados dievaitė Coco Chanel sakydavo, kad negraži trisdešimt penkerių metų moteris pati kalta, jog yra nepatraukli. Ji buvo teisi - skirtingai nuo paauglės, suaugusi dama turi žinoti, kaip paslėpti savo trūkumus ir pabrėžti privalumus makiažu.

Pirmiausia reikia suprasti, kokias dekoratyvinės kosmetikos spalvas ir tekstūras pasirinkti. Tam reikia laikytis elementarių taisyklių.

Rinkitės skystas tekstūras

Vyresnių nei trisdešimt penkerių metų moterų odos tonusas mažėja, veide atsiranda pirmosios brandžios raukšlelės. Kad jas užmaskuotumėte, teks atsisakyti pudros ir rinktis priemones, pagamintas kreminiu pagrindu. Sausa struktūra sukrenta į raukšles ir pabrėžia nelygų odos reljefą, o skystos tekstūros jį sušvelnina.

Be to, tokios kosmetikos sudėtyje yra drėkiklių ir antioksidantų, ji apsaugo nuo UV spindulių, sausumo ir naujų raukšlelių susidarymo. Daugelio toninių priemonių, šešėlių ir lūpų balzamų sudėtyje yra šviesą atspindinčių dalelių, kurios optiškai skaistina odą.

Venkite tamsių atspalvių toninių kremų, kadangi jie pabrėžia pačias smulkiausias raukšleles ir sendina.

Atsisakykite blizgesio

Atsisakykite perlamutrinių lūpų dažų, blizgių ir šešėlių su blizgiomis dalelėmis. Lai geriau blizga jūsų drabužiai ar aksesuarai. Tai svarbu, kadangi blizgesys tik pabrėžia visus regimus odos trūkumus.

Ne vieta dramai

Vampyriško stiliaus makiažas su raudono vyno, violetiniais atspalviais, taip pat padūmavusių akių efektas - daugiau nebe jums. Akcentuoti dramatiški tonai pabrėš raukšleles aplink akis ir lūpas. Geriau nepiktnaudžiaukite ir disko stiliaus laikotarpio spalvomis, žinoma, jei tik neišsiruošėte į teminį vakarėlį.

Rinkitės lūpų dažų spalvas, artimas natūraliai lūpų spalvai, vos dviem tonais ryškesnes arba klasikines raudonas spalvas, kurios taip pat leidžiamos naudoti.

Kalbant apie šešėlius, būtinai pabandykite naudoti pistacijų ar pilkos/žemės spalvų (priklausomai nuo moters gymio) atspalvius: jie pabrėš akių išraiškingumą ir nukreips dėmesį nuo mimikos raukšlių.

Makiažo naudojimo technika

Pasiruošimas

Prieš tepdamos veidą dekoratyvine kosmetika, jį švelniais masažuojamaisiais judesiais nušveiskite šveitikliu arba naudokite gelį giliam odos valymui.

Toninis kremas

Siekiant paslėpti smulkias raukšleles, kosmetologai rekomenduoja veidą padengti plonu sluoksniu fiksuojančios bazės, kurios sudėtyje yra silikono. Toninį kremą sumaišykite su nedideliu kiekiu dieninės drėkinamosios priemonės - gelio ar kremo. Kruopščiai ištepkite juo odą pirštais arba kempinėle. Jei jūsų vokų oda apdribusi arba yra dvigubas pagurklis, ant probleminės zonos patepkite daugiau šviesaus tono kremo.

Skaistalai

Jais plonu sluoksniu patepkite sritį ties skruostikauliais, ant nosies šonų, po smakru. Papudruokite.

Lūpų dažai ir kontūrinis pieštukas

Po trisdešimt penkerių metų lūpų ima prarasti buvusią griežtą formą, kontūrai nyksta, oda ima glebti. Norėdamos atkurti putlias lūpas, naudokite smėlio ar baltos spalvos kontūrinį pieštuką - juo suformuokite kontūrus, lūpas papudruokite ir padažykite skaisčiu lūpdažiu.

Tušas

Netepkite tušo keliais sluoksniais - poros brūkštelėjimų gana. Neeksperimentuokite su spalvotais tušais, jūsų variantas - juodas arba rudas tušas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)