Vidutinis amžius – išbandymas, pareikalaujantis jėgų ir pastangų net iš pačių gražiausių moterų. Nejučiomis talija pradeda platėti, atsiranda raukšlių, retėja ir plonėja plaukai. Tačiau stilinga ir savimi besirūpinanti moteris net ir iš susilpnėjusių plaukų gali pasidaryti kitas iš pavydo aikčioti priversiančią šukuoseną – amžiaus vaidmuo šiuo atveju visai nieko vertas.

Ch. Worthingtonas pritaria: plaukų vešlumas tikrai nėra svarbiausias veiksnys, net ir iš silpnų plaukų įmanoma sukurti tikrų šedevrų. Ch. Worthingtonas dirba su 47 metų aktore Sarah Jessica Parker, garsėjančioji itin išpuoselėtais plaukais, tad šio stilisto žodžiais netikėti būtų tikra nuodėmė.

„Kirpčiukai – puiki priemonė paslėpti kaktos raukšles. Norėtumėte sužinoti, ar jums tinka kirpčiukai? Tiesiog pridėkite jų vietoje plaukų galus. Gražus, stilingas, veido formai ir plaukų formai tinkantis kirpimas papuoš tiek penkiasdešimtmetę, tiek šešiasdešimtmetę, tiek septyniasdešimtmetę. Na, o jeigu jums viso labo 20 metų, trumpi kirpčiukai gali jus pasendinti. Nusprendus pasipuošti kirpčiukais, kiekviena dailiosios lyties atstovė turėtų su plaukų stilistu aptarti tokius klausimus kaip veido forma ir plaukų struktūra“, - sako Ch. Worthningtonas.

Vyresnio amžiaus moterims derėtų vengti pernelyg prigludusios šukuosenos – tokiais atvejais plaukai atrodo pernelyg „suglostyti“. Dėl šios priežasties specialistai rekomenduoja bet kokia kaina vengto tokį efektą sukuriančių plaukų formavimo priemonių. Jums reikia apimties. Su šia užduotimi idealiausiai susitvarko Sarah Jessica Parker, Judi Dench ir Madonna.

Plaukus dažykite tik natūraliais atspalviais. Taisyklė gana paprasta – jie priklauso nuo jūsų odos atspalvio: jis būna šiltas arba šaltas.

Sulaukusios solidesnio amžiaus (perkopus 60 metų ribą), nebijokite ir ilgų plaukų šukuosenos. Puikūs pavyzdžiai – Goldie Hawn ir Sally Field. Tačiau jie jokiais būdais negali būti visiškai tiesūs. Drąsiai eksperimentuokite su stiliumi, sukite garbanas, bangas. Prisiminkite, jog svarbiausia – apimtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)