Geriausios aktorės „Oskaru“ už vaidmenį „Optimisto istorijoje“ (Silver Linings Playbook) apdovanota Jennifer Lawrence pademonstravo kreminės spalvos „Dior“ suknią be petnešėlių ir pūstu sijonu, kurį primynė lipdama į sceną atsiimti savo statulėlės.

„Kaip tai nutiko? Pažvelkit į mano suknelę. Bandžiau su šia suknele lipti laiptais. Štai kas nutiko. Primyniau audinį, jie (buvo) išvaškavę laiptus“, - užkulisiuose sakė aktorė.

„Visiems mums tai buvo toks aistros projektas“, - anksčiau, ant raudonojo kilimo televizijai E! sakė ji apie savo romantinę komediją su pipiriukais, kuri iš viso buvo nominuota aštuoniose kategorijose.

Į geriausios aktorės „Oskarą“ taip pat pretendavusi Jessica Chastain, kuri filme „Taikinys #1“ (Zero Dark Thirty) suvaidino Osamą bin Ladeną gaudančią CŽV agentę, švytėjo siuvinėta kūno spalvos „Armani“ suknele be petnešėlių. Raudonos jos garbanos laisvai krito ant nugaros.

„Tai „Laimingo gimtadienio, pone prezidente“ tipo suknelė, - sakė J.Chastain, turėdama omenyje klasika tapusį Marilyn Monroe mados momentą. - Garbė vilkėti suknią, kuri primena senąjį Holivudą“.

Anne Hathaway, kuri už mirštančios prostitutės Fantinos vaidmenį „Vargdieniuose“ (Les Miserables) buvo pripažinta geriausia antrojo plano aktore, sakė, kad paskutinę minutę išsirinko palyginti paprastą blyškiai rožinės spalvos „Prada“ suknelę.

„Ką vilkėsiu, nežinojau dar maždaug prieš tris valandas“, - sakė ji.

Deja, viršutinės dalies įsiuvai akcentavo jos aiškiai pastebimus spenelius ir tai turbūt buvo labiausiai aptarinėjama sekmadienio vakaro aprangos nesėkmė. „Twitter“ paskyra @HathawayNipple greit įgijo daugiau kaip 3 tūkst. sekėjų.

Devynerių metų Quvenzhane Wallis iš filmo „Pabaisos iš laukinių pietų“, kuri yra jauniausia per visą istoriją geriausios aktorės „Oskarui“ nominuota aktorė, pasipuošė tamsiai mėlyna „Armani“ suknele, prie kurios priderino jos amžiui tinkamą pūkuotą žaisliuko formos rankinę.

„Tai buvo beprotiška!“ - sakė Q.Wallis apie visą tą dėmesį, kurio sulaukė. Ji pridūrė, kad kitos nominantės buvo „rafinuotesnės“.

Ji turėjo dar vieną, rausvą „Armani“ vakarėliui po ceremonijos. „Man ji patiko, nes buvo žaižaruojanti ir pūsta“, - sakė jaunoji panelė.

Kristen Stewart pasipuošė blyškesne rožine, rankomis siuvinėta „Reem Acra“ suknele su tiulio intarpais ir 19-ojo amžiaus „Fred Leighton“ vėriniu su 91 deimantu.

Amy Adams, kuri už vaidmenį „Mokytojuje“ (The Master) buvo nominuota geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje, atitiko mados tendencijas su perlų pilkumo princesiška „Oscar de la Renta“ suknele be petnešėlių ir su švelniomis, žemę šluojančiomis tiulio sluoksnių kaskadomis.

„Vargdienių“ žvaigždė Amanda Seyfried išsirinko blyškiai violetinę, už kaklo surišamą „Alexander McQueen“ suknelę su dėmesį kaustančiu iškirpimu ties krūtine ir į viršų sušukuotų plaukų šukuoseną, o „Oskaro" laureatė Charlize Theron, pasak mados kritikų, tobulai atrodė su baltu „Dior“ ansambliu be petnešėlių.

Reese Witherspoon taip pat išsirinko suknią be petnešėlių („Louis Vuitton“), bet išsiskyrė kobalto mėlynumo ir juoda spalvomis ir pademonstravo skulptūriškas „senosios mokyklos“ garbanas.

R.Witherspoon, kuri savo geriausios aktorės „Oskarą“ gavo 2006 metais, už darbą filme „Ties jausmų riba“ (Walk the Line), tamsiai mėlyną išsirinko ne viena - žėrinčia panašios spalvos „Roberto Cavalli“ suknia pasipuošė ir kita „Oskaro“ laureatė Jennifer Hudson.

Geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje nominuota Helen Hunt nepakluso „aukštosios mados“ tendencijai ir vilkėjo tamsiai mėlyną suknelę be petnešėlių iš švedų parduotuvių tinklo H&M. Ji sakė, kad ją išsirinko dėl to, kad ji buvo prieinama, ir dėl to, kad kompanija pradėjo reikšmingą „žalią“ iniciatyvą. Tačiau prie suknelės aktorė priderino didžiulį skolintą deimantų vėrinį.

Kai kurios žvaigždės padarė drąsius mados pareiškimus.

H.Hunt varžovė ir dviejų „Oskarų“ savininkė Sally Field, kuri vaidino su Danieliu Day-Lewisu „Linkolne“ (Lincoln), vilkėjo raudoną „Valentino“ su perregimomis ilgomis rankovėmis ir šleifu.

Tuo tarpu Jane Fonda vilkėjo taksi geltonumo „Versace“.

„Tam tikro amžiaus moterys kone sudarė įspūdį, kad kuo vyresnė daraisi, tuo daraisi ir drąsesnė“, - taip abiejų šių aktorių aprangą pakomentavo Christos Garkinos, ilgametis raudonojo kilimo mados stebėtojas ir Los Andželo vintažo parduotuvės „Decades“ savininkas.

Halas Rubensteinas, laisvai samdomas žurnalo „InStyle“ redaktorius, išgyrė 86 metų prancūzę Emmanuelle Riva, kuri ceremonijai pasirinko „Lanvin“. „Jane Fonda atrodo nuostabiai dėl to, kad yra Jane Fonda, bet Emmanuelle Riva buvo tokia elegantiška", - sakė jis.

H.Rubensteinas apibendrino dvi šiemetines tendencijas: neįtikėtinai karoliukais išsiuvinėtų ir akį traukiančių apdarų, kuriuos vilkėjo Nicole Kidman („L'Wren Scott“), Halle Berry („Versace“) ir Stacy Keibler („Naeem Khan“) arba paprastų spalvų ir nuostabių siluetų suknias. Prie pastarosios grupės jis priskyrė J.Lawrence, R.Witherspoon ir Jennifer Aniston su raudona „Valentino“, taip pat be petnešėlių.

Catherine Zeta-Jones išsirinko aukso ornamentais žėrinčią Zuhairo Murado suknią, o geriausios aktorės kategorijoje nominuota Naomi Watts spindėjo su sidabro spalvos „Armani“ asimetriška viršutine dalimi.

Salmos Hayek vidurnakčio mėlio aksominė „Alexander McQueen“ suknia buvo dekoruota auksu siuvinėta apykakle, rankoje ji spaudė aukso spalvos delninukę.

Jennifer Garner, kuri jaudinosi ir kurios vyras Benas Affleckas už savo „Operaciją „Argo“ (Argo) buvo apdovanotas geriausio filmo „Oskaru“, vilkėjo raudonai violetinę „Gucci“ suknią be petnešėlių ir su klostėmis nugaroje. „Aš tikrai jauninuosi dėl jo“, - sakė ji.

Holivudo vyrai sekmadienį demonstravo daugiausia klasikinę juodą spalvą, tačiau geriausiu aktoriumi tapęs D.Day-Lewisas atrodė puošniai su nakties mėlynumo „Domenico Vacca“ smokingu.

„Ištrūkusio Džango“ (Django Unchained) žvaigždė Jamie Foxxas žavėjo pilku Calvino Kleino smokingu, juodais marškiniais ir žėrinčia juoda peteliške, o Samuelis L.Jacksonas pasidabino burgundiško vyno spalvos aksomo švarku.

Kaip vyriškos mados tendenciją būtų galima išskirti barzdas - jas pademonstravo George'as Clooney, Bradley Cooperis, B.Affleckas ir Tommy Lee Jonesas.

Bet pamirškite glamūrines merginas J.Chastain ir J.Lawrence. Ilgos „Oskarų“ transliacijos pabaigoje visą mados komentatorių dėmesį galėjo patraukti - ir patraukė - pirmoji JAV ponia Michelle Obama. Geriausio filmo „Oskaro“ laimėtoją ji per teletiltą iš Baltųjų rūmų prieš pat vidurnaktį paskelbė vilkėdama sidabro spalvos Naeemo Khano suknią ir tai buvo tas tikrasis Pelenės momentas, kurio visuomet laukia raudonojo kilimo stebėtojai.

Iki tos akimirkos vakarą buvo galima laikyti „Giorgio Armani“ ir „Dior Haute Couture“ mūšiu. Pirmieji aprengė J.Chastain, N.Watts ir Q.Wallis, antrieji - J.Lawrence ir Ch.Theron.

Drabužių ir papuošalų dizaineriams ryškiausių žvaigždžių sprendimas ant „Oskarų“ raudonojo kilimo pademonstruoti jų kūrinius yra vertesnis už bet kokias spausdintines reklamas, nes apie svarbiausią Holivudo apdovanojimų vakarą rašoma visame pasaulyje.

Pernai didžiulio žiniasklaidos dėmesio sulaukė italų mados namai „Versace“, kurių suknią su ilgiausiu įmanomu skeltuku - ir savo dešinę koją - pademonstravo Angelina Jolie, sukėlusi tikrą karštligę internete.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)