Šokis yra džiaugsmas, laisvė, bendravimas ir judėjimas. Šios vertingos būsenos yra pagrindiniai „Julia Janus“ siekimai. Jos ir tapo šios vasaros kolekcijos pagrindu.

Nauja drabužių ir namų kolekcija persmelkta šokio plastika. Judesys svarbus konstrukcijoje, audinio, drabužio kritime, marginime, faktūrose ir raštuose. Vieną iš raštų – šokančio žmogaus figūrėlę širdies formos laiške sukūrė mano dukra. Ji studijuoja grafiką Vilniaus Dailės akademijoje ir visai neseniai prisijungė prie mūsų komandos, padeda tvarkyti blogą, kurį rašau šalia „Julia Janus“ puslapio internete.

„Šokiai mano virtuvėje“ – iš šešių temų, šešių mažų istorijų sujungta visuma, kuri savo skirtingais siluetais, raštais ir audiniais atspindi skirtingas nuotaikas.

Tango. Egocentric. The wave. Secesija. The Garden. The wall

Tango. Juoda ir balta, nėriniai ir blizgesys, įtampa ir atsipalaidavimas. Kolekcijoje susijungia liemenuoti ir laisvi siluetai. Lazeriu iškirpti raštai sukuria įtampą, be kurios neapsieina tango. Ant trikotažo atspausti nėriniai minkština ir švelnina juodos spalvos dramatizmą.

Egocentric. Barokiniai šilko raštai, primenantys nėrinius, o gal – voratinklį, aukso spalva ir audinių blizgesys pratęsia tango temą. Kolekcija beveik vakarinė, skirta vasaros šventėms, skirta atrodyti rafinuotai ir kartu lengvai. Sukurta skubančiai XXI amžiaus miesto moteriai.

Verstos odos rankinės, gausios arba masyvios apyrankės, lengvai skrendantys auskarai - visa tai „Julia Janus“ vasaros kolekcijos privaloma dalis. Ir, žinoma, raudonos lūpos.

Fotografas: Visvaldas Morkevičius
Modelis: Aistė Jasaitytė-Čeburiak
Makiazas: Laura Kreivytė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)