Tačiau jums nereikia būti pirmo ryškumo žvaigžde, kad atrodytumėt nuostabiai. Paprašėme stilistų pasidalyti geriausiais patarimais, kaip atrodyti tarsi aprengtai profesionalo, net jei vienintelis įvykis, kuriam renkatės drabužius, tėra dar viena darbo diena biure.

1. Išsirinkite mėgstamiausius aukštakulnius.

„Avėkite bateliais su pakulne – net jei ji nedidelė“, - sakė madų dizaineris ir stilistas Gailas Ambeau iš Misispės Džeksono miesto, vedantis laidą „Fashion Forward“ radijuje „Conversations LIVE!“. Kuo pakulnė bus aukštesnė, tuo liekniau atrodysite, nes tokie bateliai ilgins jūsų kojas ir einant vers jus atmesti atgal pečius – jūsų laikysena bus stulbinanti.

Asmeninė stilistė iš Čikagos Noelle Cellini pirmenybę teikia bateliams su platforma. Patogesni modeliai ne taip smarkiai išlenkia pėdos skliautą ir suteikia daugiau atramos pėdų pagalvėlėms.

2. Susikurkite idealią figūrą.

Taip, tai galite padaryti vien drabužiais. Jeigu turite plačius klubus, sudarykite siauresnio juosmens vaizdą, vilkėdamos suknelę ar palaidinę, kuri aptemptų liekniausią jūsų vietą, pataria N. Cellini.

Išmėginkite įvairius dydžius ir drabužių stilius, kol rasite tai, kas jus gražins. Moterims, turinčioms plačius pečius, tiks palaidinės su V formos iškirpte.

„Kuo gilesnė V iškirptė, tuo siauriau atrodys jūsų pečiai“, - sako G. Ambeau. Žemiau kaklo atverdamas gilų odos trikampį, toks stilius traukia žvilgsnį žemyn, sukurdamas vertikalesnio silueto iliuziją.

3. Nukreipkite dėmesį nuo savo trūkumų.

Jeigu nesižavite savo kojomis, stenkitės neatkreipti į jas dėmesio. Nemūvėkite šviesių spalvų kelnių ar džinsų su išblukintais plotais bei paryškintomis raukšlėmis, teigia N. Cellini. Šviesios spalvos ir dekoro detalės iš karto pritrauks žvilgsnį. Taip pat venkite plačių kelnių su kišenėmis ant šlaunų – jos suteikia apimties ten, kur kojos ir taip būna storiausios. Norėdamos paslėpti pilvuką, ieškokite palaidinių ir marškinėlių, ant juosmens turinčių plačią juostą, pataria televizijos ir filmų aprangos stilistė Kami Gray.

4. Nesibaiminkite dėvėti liekninančių apatinių.

Šiandien liekninantys apatiniai drabužiai yra kur kas patogesni negu senesnės versijos, sako K. Gray. Jie nebeturi užsegimų ar raištelių ir nesuvaržo taip, kad jums pamėlynuotų veidas. Skirkite laiko tam, kad atrastumėt liekninančius drabužius, tinkančius ir jūsų kūnui, ir biudžetui.

5. Ieškokite įdomių daiktų neįprastose parduotuvėse.

Jei norite rasti kažką smagaus ir madingo, pavyzdžiui, stambios bižuterijos ar žaismingų šalikų, drožkite į jaunimo skyrių. Čia jūs galite rasti stilingų aksesuarų už kur kas mažesnę kainą negu moteriškų drabužių skyriuose. Nepraeikite ir pro vyrų skyrių – vyriško stiliaus drabužiai dabar madingi.

Madų konsultantė Tracey Vest vyrų aprangos skyriuose pataria ieškoti didesnio dydžio marškinių su sagutėmis prisegamais apykaklės kampais, marškinėlių ir megztinių. Kadangi šie drabužiai jums bus per platūs, vilkėkite juos prie siaurų kelnių ar tamprių, užsijuosusios ant juosmens diržą. Kai kuriuos aksesuarus, pavyzdžiui, kaklo vėrinį su juostele, galite pasidaryti pačios, apsilankiusios rankdarbių krautuvėlėse.

6. Nepraleiskite sezono pabaigos išpardavimų.

Nesvarbu, kas bus madinga kitą sezoną, jums visuomet reikės paprastų juodos spalvos marškinėlių, sako T. Vest. Taip pat dairykitės tokių žieminių prekių su didele nuolaida kaip vilnonės kelnės, megztiniai ir viršutiniai drabužiai.

7. Sekite madas, bet tik jums tinkančias.

Žinoma, jūs nenorite atrodyti senamadiškai. Tačiau nėra prasmės pirkti madingų drabužių, jeigu jie netinka jūsų figūrai ar amžiui. Trumpi sijonai dabar madingi, bet jei nesate paauglė, segėti juos gali būti sudėtinga. Norėdama rasti jums tinkantį drabužį, ieškokite sijono, kurio ilgis baigtųsi vos keli centimetrai virš kelių. „Žiūrėkite, kad jis dengtų plačiausias jūsų šlaunų vietas, - perspėja G. Ambeau. – Norėdamos vizualiai pailginti kojas, avėkite kūno spalvos aukštakulniais“.

8. Išlaidaukite tam, kam verta.

Netaupykite klasikiniams drabužiams, kuriuos dėvėsite daug metų, sako madų ir gyvenimo būdo konsultantė Debbie Wright iš Konektikuto. Investuokite į tokius drabužių spintos daiktus kaip juodos kelnės, balta palaidinė ir juodas pieštuko formos sijonas. „Šie drabužiai sudaro bet kokio garderobo pagrindą“, - teigia ji. Su šiais drabužiais galite atrodyti puikiai įvairiomis progomis, todėl jie idealiai turėtų tikti jūsų figūrai.

9. Pirkite savo dydžio drabužius.

Daug moterų perka didesnio dydžio drabužius, manydamos, kad jie paslėps jų figūros trūkumus, sako D. Wright. Iš tikrųjų platūs drabužiai moterį storina, o ne lieknina, nes paslepia jos kūno formas. Taigi nesislapstykite po metrais audinio. Verčiau ieškokite drabužių, kurie apgultų jūsų figūrą, bet nesiplaikstytų. Tai, pavyzdžiui, galėtų būti įliemenuotas švarkelis.

Jeigu perkate drabužius su lykra, ypač džinsus, rinkitės tuos, kurie yra šiek tiek ankštoki. Jie prasitampys ir idealiai aptrauks jūsų kūną. Tuo tarpu kiek laisvesnio dydžio drabužis (į kurį matavimosi kabinoje laisvai įsliuogiate tarsi į pirštinę) po kelių savaičių nukars.
Sara Nuru

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)