Užkulisiuose dizaineriai nekonkretizavo, kas šioje sąvokoje patraukė jų dėmesį, tačiau tai nėra svarbu. Tai buvo drąsus pristatymas, kuriame jie pateikė naujus siluetus, iš naujo žemai nusilenkdami meistriškoms tendencijoms, jau tapusiomis skiriamuoju mados namų ženklu, ir iškeliavo į rytus semtis įkvėpimo − karate, kimono ir Yoko Ono.

„Azijetiška“- taip Hernandez'as apibūdino savo kolekciją, „bet pro niujorkietiškus akinius.“
Šou prasidėjo nuo eilės lyg dėžutės formos marškinių aukštomis apykaklėmis ir laisvomis plisuotomis kelnėmis. Per didelis dydis šį sezoną buvo dažnai pastebimas ir kitose kolekcijose, bet Proenza Schouler pavertė jį tendencija.

Kelnės ir viršutiniai drabužiai buvo pasiūti iš kietos baltos medvilnės, lyg karatė uniforma, ar vaškuotos juodos odos. Oda yra pagrindinis kolekcijos elementas. Dizaineriai itin pasistengė, pavyzdžiui, supindami tamsiai mėlynos, juodos ir baltos odos juosteles į tinklą švarkui šoniniu užsegimu. Apstulbino!

Odiniams drabužiams aukštu meniniu lygiu nenusileido ir du universitetinio tipo dygsniuoto satino švarkeliai, ant krūtinės išsiuvinėtais fazanais bei su jais derinami sijonai, austi iš blizgių (paillette) siūlų.
Jack'as ir Lazaro taip pat pateikia brokatą, kitą Niujorko slaptą tendenciją. Jį panaudojo suknelėms ilgomis rankovėms, kurios savo sudėtingomis konstrukcijomis priminė atskirus aprangos elementus − švarkus ir lengvabūdiškus mini sijonus.
Pristatymo nepaprastumas slypėjo jo evoliucijoje. Pradžioje parodyti proporcingai didėjantys švarkai ir kelnės prekeiviams buvo tikras iššūkis. Tačiau pabaigoje podiumu žingsniavę modeliai su dygsniuotais satino ir paukščių siuvinėjimais padabintomis kokteilinėmis suknelėmis (susišaukia su Hernandez'o ir McCollough mados pasaulyje proveržiu tapusia 2010-ųjų pavasario kolekcija) minią privertė šėlti. Jų pasitikėjimas savimi, kaip ir meistriškumas, įtikina.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją