Mūsų spintose slypi galybė drabužių, kuriuos mes pirkome pagauti emocinės būsenos, bet pasipuošę juo vieną kartą ar du, suprantame, kad tas drabužėlis ar batai ne mums. Moterims tai labai žinoma situacija.

Drabužius galima atiduoti sesei, mamai ar draugei, o galima ir parduoti.
Drabužių skelbimų portalas manodrabuziai.lt pateikia kelis patarimus, kaip efektyviau parduoti savo drabužius internetu.

1. Mokykis. Internetu drabužius pardavinėja labai daug merginų, bet tik labai nedidelė dalis išmano apie audinius, prekės ženklus, pasiuvimo modelius ir pan. Mokykis atpažinti, nes potencialus pirkėjas būtinai paklaus to, ko pateiktoje nuotraukoje jis matyti negali.

2. Pasiruošk fotosesijai. Drabužius fotografuok išskalbtus ir išlygintus, apžiūrėk, kad nebūtų dėmių, išlindusių siūlių.

3. Fotografuok. Aukštos kokybės nuotraukos yra itin svarbus veiksnys norint parduoti drabužius ar avalynę. Pasirink tinkamą apšvietimą, kad drabužio spalvos atrodytų realios - nei per tamsios, ar nei per ryškios. Venk vienspalvius drabužius fotografuoti tokios pat spalvos fone (pavyzdžiui, juodas megztukas patiestas ant juodo užtiesalo) arba raštuotus drabužius fotografuoti margame fone.

4. Apsirenk. Turėtum pasirinkti, kaip fotografuosi - ar apsivilkusi drabužį, ar pakabinusį jį ant pakabos. Žinoma, drabužis gražiausiai atrodo dėvimas modelio, nes tada potencialus pirkėjas mato, kaip realiai jis atrodo - kokio ilgio, kaip apsitempia, koks pasiuvimas ir pan. Bet jei neturi draugės ar draugo, kuris padėtų tavo fotosesijų metu, sprendimas tuomet būtų fotografuoti drabužius ant pakabos. Pakabą pasirink ar specialiai nuspirk išvaizdesnę - paminkštintą su dailiais akcentais, skirtą būtent fotosesijoms.

5. Aprašyk. Nėra lengva perteikti visą drabužėlio vaizdą vien tik nuotrauka. Tam reikalingas išsamus aprašymas, kad pirkėjas jau žinotų detales. Aktualiausi išmatavimai gali būti šie: apimtis per krūtinę, liemenį, klubus, rankovių ilgis, sijonų ar suknelių ilgis ir pan. Pasiruošk aprašyti smulkmenas.

Taip pat būtina parašyti, kokia yra drabužio ar avalynės būklė - ar visiškai naujas, ar labai geros būklės, o gal tiesiog vidutiniškas. Atitinkamai nuo drabužio būklės, objektyviai įvertink jo vertę - tiesiog paklausk savęs: „Ar aš pati pirkčiau šį drabužį už tokią kainą?“ Vertink objektyviai - juk nenori nesusipratimų, kai pirkėjas gaus prekę.

6. Bendrauk. Bendrauk su potencialiomis pirkėjomis, kai jos domisi tavo drabužiais. Laisva ir greita komunikacija yra labai svarbus rodiklis, pirks drabužį ar visgi susilaikys. Būk kantri, nes klausimų gali kilti daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)