Tradicinis geriausių jaunųjų Lietuvos dizainerių ir būsimųjų mados guru konkursas vyks lapkričio 23 d. 20 val. Kauno restorane-klube „Combo“.

Šiemet „Dizaino Dienos“ – tai ne vien kolekcijos, bet ir žvilgsnis tiek į mados praeitį, tiek į jos ateitį.

„Šis renginys – tai renginys, kuriame savo kūrybą parodo talentingi, kūrybos iššūkių nebijantys, tačiau visuomenės dar neatrasti mados kūrėjai. Kaip pastebėjome per eilę renginio metų, šie žmonės į šiuolaikinę madą geba pažvelgti nauju kampu ir įneša ne vieną šviežią, netradicinę idėją. Jų pristatomos kolekcijos – tai ne įprastas drabužių, pakabintų ant vaikščiojančių „pakabų“ pristatymas, o pašėlusios jaunos sielos demonstravimas“, – sako renginio koordinatorė Unė Jurkštaitė.

Per kolekcijų pristatymą savo darbus pademonstruos mažiausiai 15 geriausių jaunųjų Lietuvos dizainerių, todėl podiumu žengs iš drąsių idėjų gimę „vaisiai“.

Dizaino dienos

„Kadangi savo kolekcijas demonstruos jaunosios kartos genijai ir mados industrijos ateitis, galbūt šio renginio žiūrovai bus pirmieji išvydę kūrybą, kuri artimiausioje ateityje pavergs plačiąją visuomenę“, – svarsto KTU Dizaino ir technologijų fakulteto dekanė Eugenija Strazdienė.

Dizaino dienos

Jaunųjų dizainerių kolekcijas vertins drabužių dizaineris ir scenografas Robertas Kalinkinas, dizaineriai Kęstutis Lekeckas, Kristina Kalinauskaitė, Andrius Sergejenko, įvaizdžio kūrėja Rasa Povilaitienė, KTU Dizaino ir technologijų fakulteto dekanė Eugenija Strazdienė.

Dizaino dienos

Viso renginio metu veiks meno ir senovinės siuvimo įrangos ekspozicija-paroda, kurioje taip pat bus į ką akis paganyti. Ekspozicijoje bus demonstruojami „DiDi“ festivalio renginio „Meno centras“ laureatų darbai, senovinės siuvimo, audimo, mašinos, verpimo rateliai, senoviniai lyginimo prietaisai, prabangios Anglijos įmonės „Royal Doulton“ rankų darbo kaulinio porceliano statulėlės, atspindinčios išpuoselėtą praėjusių amžių madą.

Dizaino dienos

Renginį organizuoja KTU Dizaino ir technologijų fakulteto studentų atstovybė „DiDi“, priklausanti centrinei KTU studentų atstovybei, vienijančiai 14 tūkst. studentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)