Septintą kartą kartu pristatymus organizuojantys dizaineriai tvirtina, kad juos rengti kolekcijų pristatymus dukart per metus verčia ne tik mados pasaulio taisyklės, bet ir sportinis interesas.

„Madoje, kaip ir sporte, privalome reikalauti iš savęs vis naujų iššūkių, pasiekimų, kitaip ilgųjų distancijų nubėgti nepavyktų. Tačiau, atsisakius kolekcijų, dizainerių darbas tampa beprasmis. Tokios yra mados pasaulio taisyklės. Mes stengiamės jų laikytis”, – tvirtina dizaineriai.

Kolekcijos pristatymas neapsiėjo be incidentų, tačiau nelaimės išvengta. Pertraukos metu per stiklinį podiumą bėgdama mergaitė netyčia jį įskėlė - teko pakeisti beveik kvadratinį metrą sudužusio stiklo. Tačiau šventiškos nuotaikos tai niekam nesugadino.

Kartu.. bet atskirai

Daugelio Lietuvos bei užsienio mados renginių, konkursų, festivalių dalyviai ir laureatai, pristatė dvi idėjiškai skirtingas kolekcijas, daugiau nei 60 drabužių modelių, savo naujausias vizijas į 2013 m. pavasario-vasaros mados sezoną.  Dizaineriams šį kartą padeda žinoma stilistė Karina Leontjeva.
Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio kolekcijos pristatymas

„Esu orientuota į nešiojamus Pret-a-Porter rūbus. Noriu, kad mano rūbai būtų atpažįstami, visada galvoju apie žmogų, kuris jį dėvės. Man kaip dizainerei svarbu, kad rūbas neštų ir intelektualų signalą. Mėgstu „žaisti“ formomis, spalva, kirpimais. Svarbu viskas: detalės, pačios mažiausios smulkmenos, jos sudaro teisingą visumą. Šį kartą mano kolekcijoje daug eksperimentų forma, faktūra. Manau, kad įdomiausi dalykai ir gimsta eksperimentuojant“,- pasakoja apie kolekciją Lilija Larionova.

Ši dizainerės kolekcija - su japonišku prieskoniu. Ji apie laimės pojūtį, laisvę, bet tuo pačiu apie susilaikymą bei prieraišumą.

„Mano pavasario-vasaros kolekcijos mūza ir inspiracija – Yoko Ono (legendinio muzikanto Johno Lenono buvusi žmona, menininkė, visuomenės veikėja, stiliaus ikona)“, – prisipažįsta dizainerė Lilija Larionova.
 
Egidijus Rainys liko ištikimas elegancijai bei jausmingai romantikai.

„Jei reikėtų keliais žodžiais apibūdinti mano 2013 metų pavasario – vasaros kolekciją, galėčiau pasakyti taip: lengva, skaidri, sklandanti pastelė. Truputį saldu, tačiau asketiški kirpimai ir detalės prislopina cukraus prieskonį.

Ateinančiam sezonui nesukūriau nė vieno modelio, tinkančio darbui ofise, apsipirkinėjimui ar aktyviam poilsiui. Visi drabužiai, nuo pirmo iki paskutinio modelio – skirti vakaro pramogom ar ypatingai progai. Tačiau šioje kolekcijoje tikrai neatrasime perdėtos pompastikos. Svarbus kolekcijos principas – kukli elegancija, paprastumas, jautrumas, jausmingumas“ – apie savo naująją kolekciją kalba dizaineris Egidijus Rainys.

Kolekcijos svečiai - DELFI Pramogose.

Papildysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)