„Šis amatas susideda iš meno, kūrybiškumo ir aistros. Mano rankos – tai mano modeliavimo ir kirpimo instrumentai. Jei šio verslo imatės dėl pinigų, pamirškite. Turite būti pasiruošę ir pasiryžę kasdien sužinoti kažką naujo,“ - taip apie savo laimėjimus ir karjerą sako R. Pasternackis.

Įvaizdžio namuose „KUKLA Beauty Box“ Vilniuje įsikūręs „Woxx Barbers“ - tai jau antras R. Pasternackio nuosavas vyrų grožio salonas. Pirmąją specializuotą vyrų kirpyklą kirpėjas kartu su broliu atidarė š.m. rugpjūčio mėnesį pačiame Dublino centre (South Williams street Dublin2), kur ir pradėjo savo profesionalaus kirpėjo karjerą.
Raimondas Pasternackis

„Buvo laikas, kai man rūpėjo tik konkursai, pasirodymai ir čempionatai, nes jaučiau, kad tokiu būdu geriausiai investuoju į savo karjerą, be to, man patinka kaskart sužinoti vis ką nors naujo. Tačiau šiandien jau esu pasiruošęs savo žiniomis bei gebėjimais dalintis su kitais, o taip pat finansiškai pajėgus atidaryti jau antrą nuosavą kirpyklą. Ir kodėl gi ne Vilniuje – savo gimtoje šalyje? Esu tikras, kad jei kažko iš tiesų norite, viskas įmanoma,“ – optimistiškai prisipažįsta Raimondas.

Pasak jo, šiai dienai vyrų kirpimai tapo kūrybiškesni, vis daugiau džentelmenų ryžtasi dažyti plaukus, nori stilingos barzdos, o be to, atsirado daugiau vyrų plaukų priežiūrai skirtų priemonių. Auga paklausa vyrų grožio priežiūros paslaugoms.
Raimondo Pasternackio darbas

Raimondas Pasternackis savo veiklos srityje išsiskiria ryškumu, modernumu, aistra ir kūrybiškumu. Neperkrauta stiliaus vizija ir nuolatinis gyvenimo pulso jutimas padėjo Raimondui tapti ir išlikti kirpimo ir plaukų modeliavimo industrijos lyderiu.

Savo kirpėjo karjerą Raimondas pradėjo 2000 m., o nuo 2005 m. Airijoje įsidarbino garsiausiame Dublino Barber Shop‘e (taip Airijoje vadinama vyrų kirpykla) „The Grafton Barber“. Po septynerių sėkmingų profesinio darbo metų šiame, itin senas tradicijas turinčiame specializuotame vyrų salone, kirpėjas laimėjo ne vieną prestižinį apdovanojimą, tačiau labiausiai džiaugiasi įgijęs žinių apie vieną seniausių profesijų pasaulyje – vyrų kirpimą, plačiąja prasme.

„Vakaruose vyrų kirpykla turi net specialų pavadinimą „Barber Shop“ (barzdų kirpėjo parduotuvė) arba „Barber‘s“ (barzdaskutys), kuris nurodo, kad šioje vietoje teikiamos ne tik vyrų plaukų, bet ir barzdų, ūsų kirpimo bei modeliavimo paslaugos. Klientas gali pasirinkti įvairiausius barzdos skutimo būdus, nuo prabangaus su karštais rankšluosčiais, losjonų įtrinimais ir skutimo peiliuku, iki greito ir laiką taupančio barzdos formavimo mašinėle,“ – pasakoja R. Pasternackis.
Raimondo Pasternackio apdovanojimas

Raimondas tikina, kad Vakaruose įgyta patirtis jį ir paskatino Lietuvoje atidaryti modernią vietą, kurioje prigytų senosios vyrų grožio procedūrų tradicijos. „Woxx Barbers“ salone Vilniuje įrengta specializuota įranga, didelės odinės kėdės, speciali atrama, pritaikyta barzdai skusti, kiekviena darbo vieta turi po mini televizorių, transliuojamos žinios, tiesioginės futbolo varžybos ir pan. Taip pat šalia kiekvienos darbo vietos įrengta praustuvė galvai trinkti.

„Norėčiau, kad vyrai atėję į mūsų kirpyklą, ne tik apsikirptų, bet ir gerai praleistų laiką, kad atsirastų tradicija rūpintis savo išvaizda. Juk ji svarbi ne tik moterims,“ – sako vienas geriausių pastarųjų metų pasaulio vyrų kirpėjas R.Pasternackis.

Raimondo Pasternackio laimėjimai konkursuose:

• 2012 m. Milanas, „OMC Prestige Club World Best Stylist Of The Year Award 2012“ – 2 vieta (sidabro medalis);
• 2011 m. Milanas, „OMC Prestige Club World Best Stylist Of The Year Award 2011“ - 1 vieta (aukso medalis);
• 2011 m. „IHF Irish All-Star Award 2011“ – laimėtojas;
• 2011 m. „OMC European Championship Silver Medal in Full Fashion 2011“ - sidabro medalis;
• 2011 m. „Winner of Irish Men’s Full Fashion Category 2011“ - 1 vieta;
• 2011 m. Dublinas, „Winner of Irish Barber of the Year 2011“ – geriausias Airijos kirpėjas;
• 2010 m. Paryžius, „OMC World Hairdressing Championships 2010“ – III vieta (bronzos medalis);
• 2005 m. Paryžius, „MCB & European Championship" - 5 vieta;
• 2005 m. Dublinas, „All Ireland Championship“ - džentelmenų kirpėjo apdovanojimas;
• 2004 m. Vilnius, „Auksinės žirklės" – finalistas;
• 2004 m. Ryga, „Baltic Cup“ - 1 vieta;
• 2004 m. Vilnius, „Gintarinė sruoga“ - 1 vieta;
• 2004 m. Ryga, „Stils un mode“ - 2 vieta;
• 2003 m. Vilnius, „Scwarzkopf magic styling“- 1 vieta;
• 2003 m. Vilnius, „Wella Trend Vision Award“ - 2 vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)