Autorės kūryba išsiskiria ne tik kokybiškais, kruopščiai parinktais audiniais (ypač mėgstama vilna, moheris, kašmyras, medvilnė, natūrali oda, medvilnė, zomšas), bet ir unikalia japoniška kirpimo technika: iš pirmo žvilgsnio paprastas drabužis sukirptas itin sudėtingai ir ne kiekvienas pamatys tas smulkiausias detales, kurioms skirta begalė darbo, kad kiekviena klostė plazdentų natūraliai ir elegantiškai.

Dizainerė, beje, ne tik sukūrė 21 mansamblį, bet ir siuvo pati. Renginys vyko itin jaukioje aplinkoje, kiekvienas svečias pasijuto ypač lauktas ir svarbus, be to, stebėdamas modelių pasirodymą, juto prabangių „Dolce&Gabanna” kvepalų „The one“ dvelksmą. Viskas iki smulkmenų čia buvo apgalvota – juk kolekcija skirta ne pilkai pelytei, o šiuolaikiškai, veikliai, stilingai, kosmopolitiškai asmenybei.

Ši lietuvaitės kolekcija kokybe prilygo jau patyrusių dizainerių kūriniams, todėl sulaukė puikių kritikų įvertinimų, o pati dizainerė teigia, kad tai ilgametės patirties, kurios sėmėsi iš garsių dizainerių ir Londono mados savaičių, vaisius.

- Sigita, dabar visi Jus žino kaip dizainerę, siekiančią karjeros aukštumų. O kaip ja tapote? Papasakokite apie savo vaikystę, aplinką, kuri jus supo, galbūt įkvėpė ir padėjo atrasti save. Kokių sunkumų ir vargų patyrėte, kol atėjote į savo vėžes?

Jau nuo mažumės mėgau rankdarbius. Didelė įtaka ir vidurinės mokyklos, nes buvo sustiprintas taikomosios dekoratyvinės dailės ir buities darbų mokymas. Mokėmės piešti, siūti, siuvinėti, austi, daryti vitražus, pinti iš vytelių, lipdyti iš molio. Su nekantrumu laukdavome mokslo metų pabaigos, kai mėnesiui „mergaitiškas“ darbų pamokas pasikeisdavome su berniukais. Taigi teko lankyti ir metalo bei medžio darbelių užsiėmimus. Siūti pradėjau labai anksti ir jau šešiolikmetė turėjau savo klientų.

- Žinome, jog dirbote su garsiais dizaineriais. Kuris iš jų įstrigo labiausiai ir kodėl? Ar pavyko susipažinti su juo, kaip asmenybe? Kaip manote, ar dizainerio asmenybė lemia sėkmę ir populiarumą šiame versle?

Visus savo klientus dizainerius pažįstu asmeniškai, bet artimų draugysčių nemezgu. Taigi vienintelio tikrai negalėčiau išskirti. Su visais darbas turi ir pliusų, ir minusų. Patiko dirbti su Meadham Kirchhoff vaikinukais, nuoširdi pasirodė Hannah Marshall, smagi ir Mary Katrantzou merginų kompanija.

O žmogaus asmenybė tikrai lemia sėkmę bet kuriame versle. Juk charizmatiškam, pastebimam, bendraujančiam žmogui visada bus lengviau užmegzti pažintis.

- Teko pastebėti, kad savo kūryboje naudojate daug juodos spalvos. Kodėl?

Taip, iš tiesų labai mėgstu juodą spalvą ir jos mano kūryboje galima tikėtis daug, ypač žiemos sezonu. Daug kas juodą spalvą tapatina su gedulu, bet, pavyzdžiui, Japonijoje, ji simbolizuoja džiaugsmą, pastovumą, ištikimybę.

- Ne taip seniai pristatėte savo kolekciją. Kokie jausmai apima, stebint, kad tavo darbo įvertinti susirinko daugybė žmonių? Kaip vyksta pasirengimas? Daugeliui atrodo, jog šis darbas lengvas, ir dizaineris ateina tik atsiimti nuopelnų. Gal būtų galima apie tai plačiau sužinoti mums, nė nenutuokiančioms, kiek laiko prireikia ir kiek įvairiausių smulkmenų tenka paruošti, kol kolekcija išvysta dienos šviesą.

Kolekcijos kūrimas ir gamyba truko 3 mėnesius. Kadangi esu pradedanti dizainerė ir neturiu didelio kolektyvo, viskuo teko rūpintis pačiai, pradedant eskizais, bandomaisiais modeliais, renginio organizavimu ir baigiant visais rūbeliais, kurie buvo parodyti ant podiumo. Kaip matote, tikrai neatėjau vien nusilenkti ir nusiskinti laurų.

Jausmas, pristačius kolekciją, nuostabus! Keletas mėnesių įtempto darbo, o ji parodoma per 10 minučių, štai kodėl norisi mėgautis kiekviena akimirka.

- O kaip kuriate savo stilių Jūs, kurie dizaineriai, spalvos, aksesuarai Jums arčiausiai širdies?

Mano pačios stilius priklauso nuo nuotaikos. Kartais noriu būti ryški ir pastebima, o kartais tiesiog norisi pasislėpti. Vieną dieną galiu atrodyti elegantiškai, o kitą – rinktis „rock chick “ stilių. Bet savo aprangos neįsivaizduoju be odinio švarkelio, skarelių ir šalikų, klasikinio švarko, o šaltuoju sezonu – be pirštinių ar riešinių. Mėgstu pasipuošti ir savo kūrybos darbais.

Rinkdamasi aksesuarus esu linkusi į minimalizmą. Geriau vienas, bet kokybiškas. Dažniausiai seguosi laikrodį ar pasipuošiu masyvesniu žiedu.
Kaip ir daugelis moterų, jaučiu silpnybę avalynei. Po ilgų darbo mėnesių dažnai mėgstu pasilepinti viena kita batelių pora. Kasdienai renkuosi lygiapadžius, išeigai – aukštakulnius. Dievinu Christiano Louboutino batelius.

- Kokie naujausi Jūsų asmeniniai laimėjimai, siekiai, tikslai?

Šiuo metu intensyviai kuriu 2013-ųjų pavasario-vasaros kolekciją. Labai norėčiau vieną dieną pristatyti savo kolekciją ant Londono mados savaitės podiumo.

- Ar galime tikėtis Jūsų kolekcijos pristatymo Lietuvoje?

Kol kas pristatyti savo darbų Lietuvoje neplanuoju. Jei pasitaikytų proga, kodėl gi ne. Mano manymu, jei žmogus turi noro kurti, šalis įtakos neturi. Bet kalbant apie verslo pradžią, Didžiojoje Britanijoje, manyčiau, tam sudarytos palankesnės sąlygos nei Lietuvoje.