J. Statkevičius Pasaulio lietuviams sukūrė trispalvę odinę apyrankę, kurią galės įsigyti festivalio dalyviai ir svečiai.

„Manau, kad toks susitikimas labai naudingas po visą pasaulį pasklidusiai lietuvių tautai. Jaunimas nori ir turi bendrauti, bendradarbiauti. Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti kuriant šį bendrumo jausmą – kartais reikia visai nedaug, kad taptum išskirtiniu ir ypatingu – Pasaulio lietuviu“, – sako Juozas Statkevičius.

Visuomenės harmonizavimo parke J. Statkevičius dalyvaus diskusijoje „Kokį lietuvišką kultūros produktą eksportuojame ir kokį galėtume eksportuoti į užsienio rinkas?“.

J. Statkevičius kartu su filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseriu Žilvinu Naujoku, vienu ryškiausių jaunųjų Lietuvos pianistų Edvinu Minkštimu, režisieriumi Romu Zabarausku ir kitais bandys atsakyti, ar realu lietuvišku produktu sudominti pasaulio rinką.

Jie aiškinsis, nuo ko turime pradėti, kad Lietuvos kultūriniai pasiekimai ir stiprus nacionalinės kultūros pagrindas taptų vienu iš puikių pavyzdžių pasaulyje. Iškiliausias lietuvių dizaineris, kurio kūryba pavergė daugelį pasaulio mados sostinių, keturių dienų festivalyje taip pat surengs savo kolekcijų video pristatymą, plačiau papasakos apie savo kūrybą, bendraus su festivalio dalyviais.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime keturias dienas veiks dešimtys erdvių, kuriose bus skaitomi pranešimai, vyks diskusijos verslo, mokslo, kultūros, politikos temomis, veiks kūrybinės dirbtuvės, sporto turnyrai, susitikimai su garsiais žmonėmis, kontaktų bei karjeros mugės, o vakarais vyks pramoginė programa – kinas, teatras, koncertai, mados pristatymai.

Renginį organizuoja Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga – nepriklausoma, nepolitinė, savanoriškumo pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)