Tarptautiniai apdovanojimai tradiciškai vyko Vokietijai priklausančioje Uznamo saloje, su Baltijos jūra besiribojančių valstybių mados kūrėjus vertino akademikų ir praktikuojančių profesionalų komisija.

„Tikiu, kad kompetentinga konkurso žiuri rėmėsi funkcionalumo, originalumo, naujos dizaino filosofijos paieškų kriterijais“, – „Baltų“ sėkmę tarptautiniame konkurse komentuoja viena „Studijos LT“ vadovių Jolanta Rimkutė. Anot dizainerės, komandai buvo svarbu ir įdomu, kaip lietuvišką estetinę filosofiją priims tarptautinė publika ir mados profesionalai, o kolekcija sulaukė ne tik komisijos narių, bet ir „Baltic Fashion Award“ organizatorių, dalyvių, žiūrovų susidomėjimo ir komplimentų.

2011-ųjų kovo 11-ąją „Baltai“ debiutavo kaip nauja ryškiais „LT Identity“ sprendimais garsėjančios studijos estetinė linija. Tų pačių metų festivalio „Mados infekcija“ rudens sesijoje pristatyta ir šios linijos drabužių kolekcija. Natūralių audinių ir kontrastuojančių faktūrų deriniai joje – duoklė ūkanotiems lietuviškiems orams, o minimalistiniai modelius ir aksesuarus puošiantys fluorescenciniai simboliai – pagarba mūsų protėvių tikėjimui. Antroji „Baltų“ kolekcija bus pristatyta šių metų rudenį.

Antroji vieta „Baltic Fashion Award“ – pirmasis po ilgos pertraukos J. Rimkutės ir J. Ševiakovaitės tandemo bandymas sudalyvauti tarptautiniame konkurse. Kaip pabrėžia „Studija LT“ įkūrėjos, šis apdovanojimas yra bendras vis augančios kūrybinės komandos, kurią sudaro ir grafikos dizaineris Edvardas Kavarskas, jaunosios mados kūrėjos Dovilė Cibulskaitė ir Anna Romanova, rezultatas.

Šiemet „Studija LT“ buvo vieninteliai mūsų šalies atstovai „Baltic Fashion Award“. 2002-aisiais įsteigtuose apdovanojimuose anksčiau yra nugalėję lietuvių dizaineriai Agnė Kuzmickaitė, Sandra Straukaitė, Giedrius Paulauskas ir Aistė Krasuckaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)