Tokie filmai kaip „Jane Eyre“ ir „Anonymous“ privertė ne vieną dailiosios lyties atstovę aikčioti iš susižavėjimo juostų kostiumais ir jų unikalumą sukūrusiomis paslaptingomis detalėmis – turniūrais, metaliniais sijonų rėmais, ypatingais nėrinių korsetais. Būtent tokiomis priemonėmis anksčiau moterys siekdavo norimo tikslo – idealios figūros ir silueto.

Situacija kardinaliai nepasikeitė ir 2012 metais. Iš tikrųjų kiekvienas save gerbiantis Holivudo stilistas galėtų papasakoti, kaip jis kuria tobulumo iliuziją – tam tereikia figūrą formuojančių apatinių drabužėlių. Galime lažintis, jog „Oskarų“ teikimo ceremonijoje kažką panašaus būtų galima rasti praktiškai po kiekviena prabangia suknele.

Kvapą gniaužiančiai iliuzijai pasiekti tinka viskas – nuo formuojančių pėdkelnių iki kelnaičių su silikono užpildu. Liemenėlės su silikono užpildu šiais laikais jau nieko nebestebina – jas gamina praktiškai kiekviena save gerbianti apatinio trikotažo bendrovė. Ką jau kalbėti apie silikoninius lipdukus su speneliais, pilvuką ir šlaunis prispaudžiančias kelnaites ar kelnaites, suteiksiančias norimą užpakaliuko formą. Tereikia tokio apatinio rūbelio ir galėsite vizginti uodegą kaip seksualioji Beyonce.

Aišku, ne visi slaptieji figūros dailinimo ginklai slepiami po suknele. Tokie mados kūrėjai kaip „Versace“, Roberto Cavalli, Oscaras de la Renta ir Valentino siūlo sukneles su visais ką tik išvardytais privalumais – viskas viename.

„Ellie Saabo vakarinės suknelės pasiūtos su specialiais sutraukiamais korsetais, o Rolandas Mouret siūlo ypatingus apatinukus, apgaubiančius kūną tarsi prigludusi pirštinė“, - teigia stilistė Cristina Ehrlich, bendradarbiaujanti su Penelope Cruz ir Tina Fey.

Tačiau geriausi iš geriausiųjų stilistų nepasitenkina vien tokiomis gamyklinėmis priemonėmis – jie turi savų paslapčių.

Stilistas ir „E! Fashion Police“ žvaigždė George Kotsiopoulos, dirbęs su Freida Pinto ir Janet McTeer, tiesiog pakvaišęs dėl smėlio laikrodžio figūros. Todėl jam labai patinka „Maidenform“ korsetai.

„Jeigu klientė negali pasigirti idealia figūra, jūsų darbas padėtį pataisyti. Dydis iš tikrųjų praktiškai nieko nelemia. Svarbiausia proporcijos“, - teigia G. Kotsiopoulos.

Emily Blunt ir Dakota Fanning stiliaus klausimais konsultuojanti Jessica Paster teigia: „Man labai patinka „Spanx“ figūrą dailinantys gaminiai ir pilvą slepiantis „Mother Tuckers“ korsetas. Naujausias sulieknėti per akimirką padėsiantis triukas? „Ardyss“ korsetas“.

C. Ehrlich tvirtina, jog net 99 proc. jos klienčių ant raudonojo kilimo atsisako žengti be „Spanx“.

„Tik neatimkite mano „Spanx“! Net ir ką tik į antrą dešimtį įžengusios merginos dievina šiuos slaptus drabužėlius“, - sako stilistė.

Naujausi C. Ehrlich favoritai - Kathleen Kirkwood liekninančios kelnaitės „Sonic Slimmers“.

„Juk nenorime vilkėdamos „Chanel“ suknelė jaustis taip tarsi po ja būtumėte apsirengusi naro kostiumą“, - savo pasirinkimą argumentuoja stilistė.

Juostos „The Help“ („Tarnaitė“) žvaigždė Octavia Spencer puikiai žino šį jausmą. JAV kino aktorių gildijos apdovanojimų ceremonijai ji užsitempė net dvejus „Spanx“ – kino žvaigždei teko neplanuotai sutrumpinti linksmybes vakarėlyje, nes vienintelis dalykas, apie ką ji galėjo galvoti, buvo mintis, kaip kuo greičiau jų atsikratyti. Juostos „Bridesmaids“ žvaigždė Melissa McCarthy buvo išmintingesnė. „Spanx“ moterų tualete ji atsikratė iš karto po oficialiosios apdovanojimų dalies.

„Ji juos vėl užsitemps „Oskarams“, - vėliau žurnalistams sakė aktorės stilistas Cameronas Silveris ir prisipažino pats vilkintis „Spanx“ (o taip, jų būna ir vyrams).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją