OTSE! - trijų dar labai jaunų, tačiau nepaprastai ambicingų, talentingų ir perspektyvių, jau spėjusių išgarsėti Estijoje menininkų Nils Hint, Annika Kedelauk ir Rainer Kaasik-Aaslav prieš pusantrų metų įkūrta grupė. Per šį trumpą laiką OTSE! surengė dvi personalines parodas, sukūrė daug kūrinių – Estijos publika jauną menininkų grupę OTSE! pripažino po pirmosios parodos.

Pagrindinė OTSE! kūrybos sritis – konceptuali juvelyrika, kuri yra vyraujanti meno šaka Estijoje. Vis dėlto menininkai savęs nė kiek neriboja, parodose konceptualią juvelyriką jungia su šiuolaikinėmis medijomis, naudodami instaliacijas, fotografiją ir video meną.

Įspūdingai įgyvendintose, žiūrovą intriguojančiose OTSE! parodose visuomet glūdi daugybė simbolinių prasmių. Kūrinio ir erdvės santykis yra itin svarbus, jis kiekvieną kartą sukuria tam tikrą istoriją.

Parodoje „Personal Devil” (“Asmeninis velnias”) gilinamasi į asmenines žmonių problemas šiuolaikinėje visuomenėje, jų įtaka asmens psichikai ir įprastam požiūriui į gyvenimą. Konceptualūs kūriniai yra socialiai angažuoti, nagrinėja tokias „sugedusios“ visuomenės problemas kaip paskolos, viršijančios žmogaus galimybes, pasisekimo kultas, grožio garbinimas, vartotojiškumas ar alkoholizmas.

Integruoti šias problemas į meno kūrinį pasirenkami netradiciniai būdai: kontrastai – ryžtas užvaldyti pasaulį supriešinamas su žaismingu vidiniu vaiku, ironija, ar net groteskas – šiuolaikinė nauja religija tapatinama su vartotojiškumu, indulgencija – su paskola. 

Kiekvieno OTSE! nario individualaus stiliaus pasirinkimas užpildo išskirtinį grupės kūrybinį charakterį. Rainer Kaasik-Aaslav išreiškia savo idėjas naudodamas gan retai besutinkamą brangiųjų akmenų graviravimo techniką. Didžioji dalis jo juvelyrikos dirbinių ar objektų yra akmens graviūros.

Annika Kedelauk gilina įgūdžius klasikinėje auksakalystėje ir sau meta technologinius iššūkiu. Tuo tarpu Nils Hint savoms idėjoms realizuoti naudoja kalvystę. Nils kūryboje tradicinė technologija įgauna naują konceptualaus meno kūrinio gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją