Ketvirtadienio vakarą prekybos centro „Europa“ parduotuvėje „Happeak“ pristatyta dizainerės Agnės Kuzmickaitės šventinių drabužėlių kolekcija ir patiems mažiausiems, ir jau ūgtelėjusiems vaikams.

"Tai pirmasis toks pabandymas, bet jau galvojame apie pavasarį ir vasarą, yra minčių sukurti ir pavasarinių modelių, - DELFI teigė A. Kuzmickaitė. - Apie 1,5 mėnesio pamažu viską įgyvendinome, tačiau kadangi auginu kūdikį, viskas vyksta lėčiau... Nors jau ir anksčiau buvome pradėję plėtoti tokią idėją. Iš pradžių pasiuvome bandomuosius drabužius, dar pagalvojome, kad reikėtų sukurti ir keletą modelių berniukams - jų drabužėliai puošti mažais arkliukais.

Mergaitėms skirti rūbeliai dekoruoti drugelio aplikacijomis. Drugelio motyvas buvo panaudotas keliose ankstesnėse mano drabužių kolekcijose, nutariau, kad jis labai organiškai atrodys ir vaikučių drabužiuose. Manau, tai pasiteisino".

Mažajai Leonardai dizainerė kol kas dovanoja šilumą ir dėmesį, o stiliaus pamokos ir originalūs drabužiai jos dar palauks.

"Ji labai greitai auga, todėl nieko konkrečiai jai dar nesu pasiuvusi. Bet kai kūrėme šią kolekciją, keletas rūbelių atiteko ir mano dukrytei", - teigė dizainerė.

Jos šeimai artima simbolinė tradicija perduoti kūdikių drabužius iš kartos į kartą - tarp mažosios Leonardos drabužių yra ir iš mamos vaikystės atkeliavęs komplektėlis: "Tai specialiai man siūtos kepurytės ir rankomis išsiuvinėti vystyklėliai, kurie anksčiau buvo populiarūs".

Pasiteiravus, kada vertėtų pradėti formuoti vaiko stiliaus pojūtį, dizainerė teigė, jog viskas priklauso nuo aplinkos.

"Viskas priklauso nuo to, kokioje šeimoje vaikas auga. Jei tėvai skiria dėmesį savo stiliui, tuomet ir vaikas turės tokį polinkį. O kol jis kūdikis, skirtumo, kaip yra apsirengęs, jam nėra. Gal tik mamai kartais pačiai būna maloniau aprengti vaiką taip, kad derėtų jųdviejų apranga. O vėliau vaikas tiesiog iš tėvų, manau, ims pavyzdį ir jį savaip įsisavins, nes vaikai juk dažnai turi savo nuomonę, tvirtai žino, ko nori, ir nebūtinai klauso suaugusiųjų", - šypsojosi dizainerė.

Ar dukrai nusprendus tapti, pavyzdžiui, panke, ji imsis veiksmų?

"Turbūt maišto laikotarpis paauglystėje yra neišvengiamas, bet aš manau, kad labai nevaržysiu", - nusijuokė A. Kuzmickaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)