Pasitelkęs šviesą, šis išmanusis skeneris išmatuos jūsų kūną iš 16 kampų ir jau po kelių sekundžių pateiks jūsų kūno žemėlapį, rašo „The Daily Mail“.

Pagal figūros vaizdą šis žemėlapis priskiriamas vienai iš šešių figūros kategorijų, tarp kurių trikampis, smėlio laikrodis ir obuolys. Tuomet stilistas, pasitelkęs skenerio sukurtą vaizdą, padės išsirinkti idealiai jums tinkančią suknelę.

Šiuo metu ši technologija dar tik bandoma. Skenerio paslaugomis kol kas galima pasinaudoti tik Mančesteryje esančiame „Arndale“ prekybos centre.

Kyla klausimas, ar mašina gali pakeisti moteriškąją intuiciją renkantis rūbą? Norint įsitikinti šio skenerio efektyvumu, į šį prekybos centrą buvo nusiųstos penkios savanorės, vilkinčios paprastais pamėgtais drabužiais. Moterys turėjo pasinaudoti skenerio ir stilistės Deborah Hatfield paslaugomis ir išsirinkti puošnų vakarėliui skirtą rūbą.

Įvertinkite moterų pasikeitimus ir jūs!

Barbara Woolfstein, 46 m. administratorė

Skeneris: smulkus sudėjimas. Stilistė jai išrinko tamsiai mėlyną suknelę.

"Buvau nustebusi, - prisipažino Barbara. - Esu smulki, tačiau visuomet maniau, kad mano figūra labiau primena kriaušę. Pavyzdžiui, nekenčiu savo šlaunų, kurios, palyginti su blauzdomis, atrodo putlios ir gal netgi storokos. Kaklas mano kaulėtas kaip ir pečiai, todėl atidžiai renkuosi, ką dėvėti.

Paprastai renkuosi juodas sukneles, bet tamsiai mėlyna, mano nuostabai, nepaprastai tiko, ji tokia nepretenzinga ir elegantiška".

8/10

Barbara Woolfstein, 46 m.


Stilistė Deborah: „Smulkaus sudėjimo moterims, tokioms kaip Barbara, tinka prigludusios suknelės. Netinka beformiai rūbai. Smulkaus sudėjimo moterims rekomenduočiau dėvėti kelius atidengiančias sukneles ir sijonus, tai vizualiai ilgina kojas. Jeigu norite vilkėti raštais margintus drabužius, siūlau rinktis vertikalias linijas, vizualiai suteiksiančias daugiau ūgio".

Sara Basso, 42 m. laisvai samdoma menininkė, stilistė

Skeneris: stačiakampė figūra. Stilistė moteriai išrinko raudoną prigludusią suknelę su viena rankove.

"Rezultatas paglostė savimeilę, nes visuomet maniau, kad mano figūra labiau kriaušės, t.y. užpakalis kur kas didesnis nei krūtinė, - pasakojo Sara. - Mano privalumai: 34D dydžio krūtinė ir plokščias pilvukas. Trūkumai - galbūt kresnos kojos, turint omenyje tai, kad mano ūgis siekia 176 cm., jos galėtų būti ilgesnės ir plonesnės".

Kai pamačiau suknelę, iš karto pagalvojau, kad ji man bus per trumpa, per ankšta, pernelyg atvira, o dar ta viena rankovė... Visiškai ne mano skonio. Vos iškentėjau dėvėdama ją per fotosesiją!

3/10

Sara Basso, 42 m.


Stilistė Deborah: „Mane labiausiai sužavėjo Saros ūgis. Norėjau parodyti jos kojas ir pečius, nes pamaniau, jog jais ji gali didžiuotis. Stačiakampio formos figūros moterims būtina akcentuoti figūros linkius, todėl parinkau suknelę, pabrėžiančią liemenį. Tikrai nemanau, jog ši suknelė parodo per daug nuogo kūno, nors Saros nuomonė ir kitokia“.

Sara Moran, 47 m. buvęs modelis

Skeneris: trikampio figūra. Stilistė išrinko raudoną pieštuko formos suknelę be petnešėlių.

"Visuomet maniau, kad esu dailiai sudėta, tačiau apatinė kūno dalis, mano nuomone, yra sunkesnė, dėl to dažniausiai renkuosi nuo klubų platėjančius drabužius. Niekada nebūčiau patikėjusi, kad man tinka pieštuko formos drabužiai", - teigė Sara. Visgi stilistės išrinkta suknelė jai pasirodė nepatogi, per daug atvira ir aptempta, lyg moteris būtų norėjusi ne išryškinti figūros privalumus, o kažką paslėpti.
Sarai patiko suknelės spalva, tačiau drabužį moteris įvertino šešiais balais iš dešimties.

6/10

Sara Moran, 47 m.


Stilistė Deborah: „Su trikampio formos figūromis kompromisų rasti labai sunku. Viršus ir lengvas trapus, o klubai ir apatinė kūno dalis - sunkūs. Viršutinę kūno dalį papuošti labai paprasta, tačiau su apačia tenka pasukti galvą. Sarai pasisekė – Jennifer Lopez formos laikomos itin seksualiomis, be to, ji gali didžiuotis labai dailiomis kojomis.

Trikampio figūrą turinčioms moteris derėtų galvoti, kaip išryškinti savo privalumus, o ne nervintis dėl trūkumų. Jeigu Gamta gražiomis kojomis jūsų vis dėl to neapdovanojo, pabandykite dėmesį nukreipti į gracingas rankas ar krūtinę – reikiamus akcentus sudėlioti padės tinkamai pasirinktas rankovių ilgis ar iškirptės gylis. Kuo daugiau dėmesį patraukiančių detalių viršutinėje dalyje, tuo mažiau aplinkiniai pastebės jūsų apatinę dalį.

Tracy Capal, 49 m. kalbų (politikams ir pan.) rengėja

Skeneris: obuolio figūra. Stilistė išrinko purpurinę ilgą suknelę asimetriška iškirpte.

"Visuomet maniau, kad mano figūra yra proporcinga, todėl skenerio rezultatai nustebino. Paprastai dėviu drabužius, kurie akcentuoja gražiausias kūno vietas: pečius ir nugarą, tad Deboros išrinkta suknelė labai tinka, nors jos spalva ir nėra įprasta mano garderobe. Jaučiausi elegantiška", - teigė moteris.

7/10

Tracy Capal, 49 m.


Stilistė Deborah: „Tracy pilnesnė aplink juosmenį, tačiau pečiai proporcingai atitinka klubus. Obuolio figūrą turinčios dailiosios lyties atstovės turėtų nukreipti aplinkinių dėmesį nuo juosmens. Tokioms moterims labiau tinka tiesaus kirpimo suknelės ir tunikos, derėtų vengti į apačią platėjančių apdarų ir drabužių, vizualiai platinančių juosmenį.

Michal Maslin, 32 m. įmonės vadovė

Skeneris: smėlio laikrodžio figūra. Stilistė išrinko nėrinuotą juodai baltą suknelę iki kelių su nedidelėmis rankovėlėmis.

"Nesu iš tų moterų, kurios kruopščiai renkasi drabužius ir jais kuria įvaizdį. Drabužiai man turi būti patogūs ir jaukūs. Suknelės modelis atitiko visus lūkesčius, išskyrus medžiagą ir spalvą - juodi nėriniai ne mano mėgstamiausi, o ir spalvas renkuosi ryškias", - sako keturių mažų vaikų mama.

9/10

Michal Maslin, 32 m.


Stilistė Deborah: Michal labai pasisekė. Ji augina keturis vaikus, tačiau išsaugojo idealią smėlio laikrodžio formos figūrą. Tai reiškia, jog šios moters figūra itin proporcinga ir vilkėti ji gali ką tik nori.

Smėlio laikrodžio figūrai tinka viskas, todėl renkantis vakarinį rūbą patariu daugiausia dėmesio skirti suknelės kirpimui. Patartina vengti per daug įmantrių puošybos elementų – jie gali apsunkinti ir vizualiai pridėti papildomų kilogramų. Rekomenduočiau sukneles be petnešėlių bei pečius apnuoginančius modelius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)