Dizainerį įkvėpė Paryžiuje pamatyti ankstyvieji olandų abstrakcionisto Pieto Mondriano darbai.

„Pompidou saugyklose pamačiau kitą, nepažįstamą, ne chrestomatinį Mondrianą. Jis mane pribloškė – pribloškė jo kūrinių švelnumas, kontrastai tarp griežtų stačiakampių kompozicijų ir perlamutrinių rausvos, pilkšvos atspalvių“ – pasakoja Juozas Statkevičius.

Kai žvelgsite į modelius, veltui ieškosite tiesiogiai atkartotų, perkeltų stačiakampių. Tai būtų buvę pernelyg paprasta, be to – jau padaryta. Bet akyla akis pastebės duoklę Mondriano struktūroms – kad ir vilnijančiame organzos sijone, sudurtame iš horizontalių ir vertikalių detalių, ar garsiosios kompanijos „Dormeuil“ „Juozas Statkevičius Couture“ užsakymu specialiai mados namams pagamintame audinyje. Tačiau labiausiai – formų grynume, abstraktaus grožio paieškose.

Naujiena J. Statkevičiaus kolekcijoje - džinsų linija, rankinės, aksesuarai, sidabrinės apyrankės, sąsagos, skrybėlės.

Kitą sezoną šiuolaikiškos moters kūną apgaubs vardiniai specialiai Juozui Statkevičiui Italijoje išmarginti natūralūs šilkai, organza, cadi bei plonutė prancūziška vilna-buklė.

Podiumą užkariavo šiuolaikiška improvizacija su nesenstančiais, visada aktualiais kino klasikos įvaizdžiais, grakštūs, patogūs, tiesūs ir kerintys oriniai siluetai.

Avalynę specialiai dizainerio kolekcijai sukūrė MANOLO BLAHNIK.

Manekenės segėjo deimantinius papuošalus.

Kolekcijos modeliais sutiko pabūti Ingrida Sabonienė ir jos dukra Aušrinė Sabonytė, prima balerina Eglė Špokaitė bei Londone gyvenanti Ditė Antanaitytė. Vyriškus modelius jau ne pirmą kartą demonstravo ir talentingas aktorius ir režisierius Dexteris Fletcheris.

2012 kolekcijoje - net 20 laisvalaikiui skirtų vyriškų modelių. Ši linija turėtų būti įdomi vyrams, kurie rūpinasi savo išvaizda ir įvaizdžiu.

Kolekcijos grimas bei šukuosenos sukurti kontrastų principu. Tai lyg trapi balerina brutaliame mašinų fabrike, skaistus blyškus veidas, saikingai modeliuoti bruožai, nė lašo vulgarumo.

Scenografiją pristastymui sukūrė šviesaus atminimo scenografė - Jūratė Paulėkaitė. Renginio režisierius - Gintaras Varnas.

Šviesos ir šešėlių meistrai – Eugenijus Sabaliauskas ir Mindaugas Skuminas. Muzika specialiai atrinkta Juozo Statkevičiaus ir sumiksuota didžėjaus Andriaus Alien‘o.

Š.Mažeikos (DELFI) nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)