Ji mėgo dainuoti, tačiau dainuoti negalėjo. Iš daugybės meno rūšių Charlotte Tilbury pasirinko būtent tokią, kuri, pasak jos pačios, yra ideali ir sukurta kaip tik jai. Bet gyvenimas susiklostė taip, kad ir visos kitos meno rūšys tapo neatsiejama jos gyvenimo dalimi: ji nuolat daro makiažą garsiausioms aktorėms ir dainininkėms.

Ch. Tilbury vaikystė prabėgo madinguose Ibisos paplūdimiuose, baruose ir naktiniuose klubuose. Ten ji ištobulino savo kūrybiškumą ir atvirą požiūrį į gyvenimą.

Apsupta įspūdingai gražių žmonių, pati nesijautė itin patraukli. Raudonplaukė su blyškiomis blakstienomis buvo niekuo neišsiskirianti tol, kol vieną dieną, būdama 13 metų, pabandė blakstienų tušą.

Visi seni pažįstami ėmė kreipti dėmesį į merginos grožį, bet tai tik dar labiau liūdino paauglę, mat Charlotte negalėjo susitaikyti su mintimi, kad ji populiari vien dėl blakstienų tušo. Vis dėlto kiek vėliau mergina suprato – grožiui atskleisti kartais vis dėlto reikia trupučio kosmetikos...

Blakstienų tušas nebuvo vienintelis postūmis, lėmęs Ch. Tilbury profesinį kelią. Didžiausią įtaką jai padarė Mary Greenwell, makiažo meistrė, kurią Charlotte sutiko būdamas vos vienuolikos. Ji pradėjo mokytis su M. Greenwell ir sužinojo daug savo profesijos paslapčių. Būdama jau šešiolikos mergina sutiko kitą vizažo specialistą. Po ilgo pokalbio apie profesijos vingius Charlotte tą pačią dieną pareiškė mamai žinanti savo ateities profesiją. Po šio pasakymo ji niekada neabejojo savo pasirinkimu ir nesikrimto dėl jo.

Labai greitai Charlotte Tilbury pelnė pagarbą dėl tobulos technikos ir aistros spalvoms. Pradėjusi savo karjerą 1990 metais, ji su Pat McGrath ir Dicku Page’u dominavo tarptautinėje makiažo scenoje. Dėl gebėjimo paprastą mirtingąją akimirksniu paversti tikra dievaite Charlotte tapo geidžiamiausia makiažo specialiste visame pasaulyje.

Jos paslaugomis naudojasi tokie mados namai kaip Lanvin, Stella McCartney, Kenzo ir t. t. Vizažistės draugų sąraše – dievaitės Kate Moss, Jade Jagger ir fotografas Mario Testino.

„Visi jos modeliai atrodo turtingi, garsūs ir pasirengę būti fotografuojami“, – taip šios moters darbą kartą įvertino kosmetikos kompanija MAC, su kuria ji bendradarbiauja ne vienerius metus. Be to, ji turi ir asmeninę kosmetikos liniją, pavadintą „Myface Cosmetics“.

Be savo profesinių sugebėjimų, Charlotte išsiskiria ir iškalba.

Ugninga raudonplaukė gali nesustodama plakti liežuviu, ypač jei turi progą papasakoti apie savo kuriamą makiažą. Nuolat įterpdama žodelį darling (liet. brangioji, -usis), ji greitakalbe gali užliūliuoti visus aplinkinius, nuraminti pernelyg įsiaudrinusius pašnekovus ar prakalbinti visiškus tylenius.

„Čia niekada nebūna nuobodu – tai yra pagrindinis mados industrijos elementas“, – į klausimą, kaip jaučiasi, nei kiek nedvejodama atsako makiažo perlu vadinama Charlotte Tilbury.

„Moteris privalo atrodyti žavinga (nebūtinai pasidažiusi) bet kuriuo paros metu, net ir tuomet, kai miega. Juk niekada nežinai, kas įsiverš į kambarį vidury nakties!“ – mintimis dalijasi žavi raudonplaukė. Ji siūlo po ranka visuomet turėti du produktus: maskuojantį pieštuką tamsiems paakiams paslėpti ir bronzinančią, spindesio suteikiančią pudrą.