Ji pakeis savo tėvynainę Hannah MacGibbon, kuri mados namuose dirbo dešimt metų, o kūrybos direktorės pareigas ėjo nuo 2008 m.

„Chloé“, priklausantys „Compagnie Financière Richemont“, paaiškino, kad H. MacGibbon išeina "siekti naujų projektų".

Birmingeme gimusi Clare Waight Keller „Pringle“ kūrybos direktore buvo paskirta 2005 m.

Sakoma, kad konservatyvus prekės ženklas jos dėka tapo moderniu ir prabangiu. Ji atsistatydino kovo mėnesį, po šešerius metus trukusio sėkmingo darbo mados namuose, kuriuose ji prižiūrėjo vyriškų ir moteriškų drabužių kolekcijas bei kūrė drabužius tokioms garsenybėms, kaip Tilda Swinton.

Ji įsitvirtino kaip gabi dizainerė, sugebanti meistriškai kurti modernių formų drabužius. Karališkajame menų koledže moteria apsigynė trikotažo ir mezginių dizaino magistro laipsnį, yra dirbusi „Gucci“ mados namuose su Tomu Fordu, Ralphu Laurenu ir Calvinu Klein, o darbą „Chloé“ mados namuose pradeda nuo birželio 1 d.

H. MacGibbon bandė pakeisti „Chloé“ įvaizdį, derindama aštuntojo dešimtmečio įkvėptus sportinius drabužius su minimalistiniu stiliumi, ir pristatydama, pavyzdžiui, plačias kelnes ir šilkines palaidines. 2010 m. kovo mėn. H. MacGibbon, kartu su savo buvusia vadove Phoebe Philo (kuri šiuo metu yra „Céline“ dizaino vadovė) ir Stella McCartney buvo visuotinai šlovinamos už naujo įvaizdžio – moteriško minimalizmo – sukūrimą.

Paulo Melimas Anderssonas, kuris išėjo iš „Chloé“ iškart po to, kai pasitraukė Ph. Philo, pareiškė, kad vadovaujant H. MacGibbon, gerokai pakilo sezoninių kolekcijų lygis. Vis dėlto mados namams, kurie neseniai sėkmingai pristatė naujus kvepalus, nepavyko pasiekti tokios pačios sėkmės, kaip vadovaujant Ph. Philo, kai pardavimai buvo milžiniški, o kūriniai tapdavo hitais, pvz., 2002 m. sukurta „Paddington“ rankinė.

Anot „Chloé“ generalinio direktoriaus Geoffroy de La Bourdonnaye, mados namams labai trūks „didelių H. MacGibbon talentų“. Trumpame pranešime H. MacGibbon pridūrė: „Visada labai mylėsiu „Chloé“ ir esu dėkinga šiai kompanijai už tai, kad suteikė man tokią galimybę.“

Kovo mėnesį, kai kompanija Paryžiuje pristatė rudens-žiemos moteriškų drabužių kolekcijas, sklido gandai, kad mados namai neketina pratęsti sutarties su dizainere ir net kalbėjosi su kitais potencialiais kandidatais.

Po to, kai „Christian Dior“ atleido Johną Galliano už rasistinius ir antisemitinius išpuolius, kol kas niekas nepretenduoja į šių mados namų kūrybinio direktoriaus vietą.

Manoma, kad mados namai kreipsis į Sarah Burton iš „Alexander McQueen“ mados namų, kuri sukūrė Kate Middleton vestuvinę suknelę. „Balmain“ taip pat neseniai pakeitė kūrybos direktorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją