Pristatymas vyko sausakimšoje salėje stebint daugiau nei penkiems šimtams Gruzijos mados gerbėjų.

Sonata Bylaitė Gruzijos publikai pristatė retrospektyvinę kūrybos kolekciją, kurioje - geriausieji paskutinių kolekcijų fragmentai, atspindintys autorės kūrybą drabužių, aksesuarų bei papuošalų dizaino srityse. Gruzijos žiniasklaida puikiai įvertino Sonatos kolekciją, žiūrovai buvo sužavėti papuošalais ir aksesuarais.

E. Sidaras gruzinams demonstravo naujomis detalėmis ir sprendimais papildytą “Mados infekcijoje” rodytą kolekciją “Surišk mane/ruduo–žiema 2011”, kurioje dominuoja prigludusių siluetų, transformuojamų suknelių modeliai. Publika net atsistojusi stebėjo mados namų dizainerio Egidijaus Sidaro surengtą mados šou, kuomet suknelių transformacijos buvo demonstruojamos tiesiog ant podiumo.

Kolekcijas pristatė Gruzijos agentūrų modeliai ir manekenė iš Lietuvos Jai buvo patikėta vilkėti ir E. Sidaro madų šou finalui sukurtą suknelę, kurios transformacija sulaukė audringų publikos ovacijų. Pastaroji mados namų “Cantas” dizainerio Egidijaus Sidaro sukurta suknelė pretenduoja į Lietuvos rekordų knygą - suknelės apačios plotis siekia beveik šimtą metrų.

“Pristatyti savo darbus Gruzijos rinkai – mums svarbus įvykis. Apie tarptautinį bendradarbiavimą galvojome jau seniai. Ši šalį pasirinkome todėl, kad imponuoja Gruzijoje kuriančių ir tarptautinį pripažinimą pelniusių dizainerių braižas, - po renginio kalbėjo “Canto” savininkė ir direktorė Jolanta Mikalajūnienė. - Renginio rezultatai džiugina. Sulaukėme didelio susidomėjimo mūsų mados namų veikla ir mados namams kuriančių dizainerių darbais. Tikimės jog po šio įvykio galėsime pradėti kūrybinį bendradarbiavimą su kolegomis iš Tbilisio.”

Mados šou vyko svarbiausio Gruzijoje mados pasaulio įvykio, Tbilisio mados savaitės, ir Lietuvos Respublikos Prezidentės vizito Gruzijoje išvakarėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją