Čia susirinko būrys dizainerio gerbėjų, ir daugelis viešnių šia proga dėvėjo jei ne A.McQueeno sukurtas, tai pačias gražiausias savo sukneles.

„Laukinis grožis“ – monumentalus ir viliojantis pavadinimas, apibendrinantis mados kūrėjo, kurio požiūris į madą ir stilių - radikalus, kaprizingas, kartais trikdantis, įmantrus, tačiau visada nuostabiai gražus, darbus.

„Aš – romantiškas šizofrenikas“, - taip save yra apibūdinęs dizaineris. Būtent ši frazė – puiki įžanga parodai, kurios egzemplioriai eksponuojami ne chronologiškai, ko būtų galima tikėtis, tačiau atskiromis galerijomis, skirtomis skirtingoms kūrėjo aistroms ir įkvėpimo šaltiniams – mirčiai, seksui, gamtai, istorijai, meilei, religijai ir, aišku romantikai. Būtent šie leitmotyvai lydėjo dizainerio kūrybą per visus 19 kūrybos metų.

Pradedant “Central Saint Martins“ menų ir dizaino koledžo baigimui skirta 1992 metų kolekcija, pavadinimu „Jack the Ripper Stalks his Victims“ (Jackas skerdikas tyko aukų), dizainerio bendradarbiavimui su „Givenchy“ mados namais, ir baigiant paskutine visiškai įgyvendinta kolekcija „Plato's Atlantis“, skirta 2010 metų pavasario-vasaros sezonui - ši paroda tarsi pasivaikščiojimas po įstabų dizainerio fantazijos slėpinių pasaulį, besigėrint techniniu idėjų įgyvendinimu, pavertusiu jo slapčiausias užgaidas realybe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją