Renginys vyks gegužės 4 d., trečiadienį, 19 val. laisvalaikio namuose „Nautilus“ (Savanorių pr. 124, Kaunas).

Šįmet 20 kolekcijų pristatys Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto studentai, svečiai iš Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus kolegijos, Kauno technologijos ir Šiaulių universitetų. Atvyksta jaunieji dizaineriai ir iš kaimyninių šalių – Latvijos bei Baltarusijos.

Tai jau tryliktus metus rengiamas mados šou. „Vertėtų pabrėžti, kad publikos mados skonis išlavintas, nes jau ne vienerius metus žiūrovų nuomonė sutampa su profesionalų“, – teigia renginio organizatorė Audronė Šakienė, vadovaujanti Kauno kolegijos Aprangos dizaino studijai ir tikisi, kad šiais metais velnio tuzinu pažymėtas renginio vakaras svečius apgaubs ne tik stiliaus, prašmatnumo bei gracijos šydu, bet ir žybtels gundančia aistra.

„Apkalbos 2011“ tęsia tradiciją nerengti konkursinės programos – pirmuosius kūrybinius žingsnius žengiantys jaunieji dizaineriai taip jaučiasi drąsiau ir gali nesivaržydami atskleisti savo idėjas.

Renginio svečiai turės galimybę išgirsti džiazo atlikėjos Kristinos Svolkinaitės balsą ir Kauno džiazo kvarteto muzikos garsus. „Šiuo muzikos žanru jau ne pirmus metus pamaloninama mados mylėtojų ausis, todėl organizatoriai nusprendė renginį vadinti mados ir džiazo šou“, – akcentuoja Kauno kolegijos kultūrinės veiklos organizavimo vadovė Gerda Milašiūtė.

Šis šou padėjo žengti pirmuosius žingsnius pripažinimo link ne vienam dabar jau puikiai žinomam Lietuvos dizaineriui. Čia pirmąsias kolekcijas pristatė šiandienos mados profesionalai Egidijus Rainys, Egidijus Sidaras, Vėjūnė Sudarytė, Lina Kriaučeliūnaitė, Laura Dailidėnienė, Remigijus Uzdras, Kęstutis Lekeckas, Kristina Kruopienytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją