1. Atsikratykite nereikalingų daiktų

Įsivaizduokite drabužinę, kurioje dominuoja tik jūsų mėgstamiausi drabužiai. Jie puikiai dera prie jūsų figūros, juos vilkėdama atrodote tikrai dailiai. Deja, daugumos mūsų drabužinės prigrūstos seniai pamirštų daiktų, kurių niekada nevilkime. O mus kas rytą kankina tas pats klausimas: ką apsirengti?

Metas atsikratyti nereikalingų daiktų ir drabužinėje įvesti „antikrizinę“ tvarką. Pirmiausia atidėkite į šalį visa tai, ką iš tiesų mėgstate, pastaruoju metu vilkėjote ir norite pasilikti. Visus likusius drabužius dar kartą pasimatuokite ir kritiškai įvertinkite. Atsikratykite to, kas jums netinka, nusidėvėjo ar yra tiesiog nebemadinga. Nėra jokios prasmės prisirišti prie daiktų. Eliminavus šį nereikalingą bagažą, liks tik seni geri favoritai, kuriuos bus galima atrasti iš naujo ir priderinti prie kasdienės aprangos.

2. Įsijauskite į madistės vaidmenį

Kurkite naujus derinius iš senų drabužių, atraskite juos iš naujo. Įkvėpimo paieškokite madų ar rankdarbių žurnaluose, nustebsite, kiek daug naujų komplektų galite sukurti iš daiktų, kurie jums jau priklauso. Kilusias idėjas galite nufotografuoti – bus paprasčiau prisiminti, kai ir vėl iškils dilema, ką apsirengti. Galiausiai sutvarkykite spintą taip, kad dažniausiai dėvimi drabužiai atsidurtų centre ir priekyje. Prisiminkite: jei jų nematysite, greičiausiai ir nedėvėsite.

3. Pirkite tik tai, ko tikrai reikia

Dabar, kai drabužinėje įsiviešpatavo tobula tvarka, o visa, kas joje liko, jums labai patinka, metas pergalvoti apsipirkimo strategiją. Nepasiduokite „būtinų pirkinių“ madai. Verčiau gerai pagalvokite, ko jums iš tiesų reikia. Ar tikrai jums reikia įsigyti dešimtą porą juodų kurpaičių arba dar vieną mažą juodą suknelę? O gal verčiau atkreipkite dėmesį į nuostabų kaklo papuošalą, kuris tobulai derėtų prie spintoje jau kabančios suknelės ar klasikinių baltų marškinėlių?..

4. Likite ištikima klasikai

Įgudusios pirkėjos žino, kad protingiausia įsigyti keletą esminių drabužių, kurie it jūros bangos ritasi iš vieno sezono į kitą. Tad susikurkite tvirtą pagrindą, kuris būtų atsparus laikui. Tai reiškia: investuokite į kokybiškus audinius, jums puikiai derančius drabužių kirpimus ir paprastus, bet stilingus siluetus. Trumpiau kalbant, verčiau rinkitės kokybę nei kiekybę. Prie amžinosios klasikos priskiriami: klasikinis lietpaltis, maža juoda suknelė, tiesaus kirpimo džinsai, klasikiniai marškinėliai, susagstomas kašmyro megztukas, pieštuko formos sijonas iki kelių, geras kostiumas ir patogi, talpi rankinė.

5. „Ne“ sezoniniams drabužiams

Pamėginkite nebeskirstyti drabužių į žieminius ir vasarinius. Geriau investuokite į demisezoninius. Šilkas, medvilnė, lengva vilna ar kašmyras – tai medžiagos, puikiai derančios ištisus metus. Berankoviai ar marškinėliai trumpomis rankovėmis puikiai dera po mažyčiais švarkais ir megztukais, taip pat dailiai atrodo dėvimi ant plonyčių golfų ir marškinių ilgomis rankovėmis. Sijonai ir suknelės tinka tiek prie kojinėmis ir auliniais apautų kojų žiemą, tiek prie nuogų kojų ir basučių vasarą.

6. Rinkitės universalius drabužius

Kas kartą įsigydama naują drabužį pagalvokite, prie ko jis derės, kur ir kada galėsite jį vilkėti. Protinga investicija – drabužis, kuris puikiai derės prie kitų jūsų drabužinėje kabančių daiktų. Dar geriau, jeigu jį galėsite apsivilkti tiek eidama į darbą, tiek į vakarėlį ar per savaitgalio pietus su draugėmis.

7. Neaukokite kokybės vardan kiekybė

Pastaraisiais metais taip pripratome prie greitos mados ir besikeičiančių tendencijų, kad dažnai aukojame kokybę vardan kiekybės. Tad kas geriau: įsigyti penkerius marškinėlius, kuriuos vilkėsite tik vieną sezoną, ar išleisti šiek tiek daugiau pinigų suknelei, kuria džiaugsitės keletą metų? Antikrizinėje drabužinėje rasite tik puikiai jums tinkančius drabužius iš kokybiškų audinių. Jie atsparūs akimirkos užgaidoms.

8. Mažytė nuodėmė – madingos smulkmenėlės

Nors jau nusprendėme, kad didžiąją dalį drabužinės turėtų užimti funkcionalūs ir kokybiški drabužiai, vis dėlto norėdama atrodyti šiuolaikiškai ir žengti koja kojon su mada galite sau leisti mažytę nuodėmę. Pavartykite žurnalus, pasklaidykite internetinius mados puslapius ir pasidomėkite, kas bus madinga ateinantį pavasarį ar vasarą. Įsigykite keletą madingų smulkmenų, kurias lengvai priderinsite prie jau turimų drabužių. Tik prisiminkite – madingi niekučiai tarnaus vos vieną sezoną, tad labai išlaidauti tikrai neverta.

9. Atraskite aksesuarus

Ar tai būtų fantastiškas kaklo papuošalas, ar prašmatnus diržas, ar spalvota skarelė, įdomios pėdkelnės, o gal prabangi odinė rankinė arba stilingi saulės akiniai, prisiminkite, kad apgalvotai pasirinktas aksesuaras turi galią akimirksniu pakeisti jūsų išvaizdą. Keletas tokių detalių gali sukurti tikrą stebuklą.

10. Prižiūrėkite drabužius

Jeigu tikrai nuoširdžiai jais rūpinsitės, jie jums tarnaus metų metus.