Dar praėjusio amžiaus pradžioje specialistai nustatė sąlyginius tipažus pagal skeleto struktūrą ir raumenų bei riebalų audinio pasiskirstymą. Jie pareiškė, kad pagrindinių moteriškų figūrų esti iš viso tik penkios. Beje, jei sulieknėjote, ėmėte aktyviai sportuoti arba, atvirkščiai, priaugote svorio, jūsų figūros tipas lieka nepasikeitęs.

Kadangi prigimties nepakeisi, reikia išmokti teisingai rengtis atsižvelgiant į savo figūrą, nepamirštant, kad biure yra vietos ir darbui, ir stiliui. Į pilką pelę pavirsti visai nebūtina!

Etro

Smėlio laikrodis

Apie siaurą taliją ir vienodą krūtinės bei klubų apimtį svajoja daugelis silpnosios lyties atstovių. Toks kūno sudėjimas visais laikais buvo vadinamas seksualumo etalonu, tačiau yra pats rečiausias iš egzistuojančių penkių tipažų. Ir būtent dėl moteriškų formų damoms, turinčioms tokią figūrą, itin sunku pasirinkti dalykinę aprangą, kuri neatrodytų pernelyg seksualiai darbinėje aplinkoje.

Ką galima pasiūlyti? Klasikinius pusiau prigludusius kostiumus iš minkštų ir lengvų audinių, siauras prigludusias sukneles.

Moschino

Taliją galima pabrėžti ryškiu diržu. Vienos spalvos viršutinis ir apatinis drabužis šiame variante atrodo ne nuobodžiai, o kaip tik labai vykusiai.

Reikėtų vengti standžių ir šiurkščių audinių, klosčių talijos srityje, pridėtinių kišenių, kelnių pažemintu liemeniu, maišo formos drabužių, laivelio formos iškirpčių, klostuotų sijonų ir pečių pabrėžimo.

Trikampis

Natūraliausias moteriškos figūros tipas – trikampis (arba kriaušė). Platūs klubai, siaura talija ir siauri pečiai – tai bus labai moteriška figūra, jei vizualiai šiek tiek sulyginsime viršų ir apačią. Paprasčiausias būdas vizualinei korekcijai – baltas viršus ir juoda apačia. Tai žanro klasika.

„Kriaušėms“ palaidines ir švarkus geriau rinktis su pridėtiniais pečiais – jie ne tik sulygins klubų ir pečių liniją, bet ir sukurs solidų įvaizdį. Jei aprangos kodas ne pernelyg griežtas, atkreipkite dėmesį į palaidines su volanais, klostėmis ir nėriniais.

Kostiumo eilutę pagyvinkite ryškia skraiste, sage arba kaklo papuošalu – tai pabrėš kaklo ir pečių liniją.

Jun Ashida

Ovalas

Ovalas, arba obuolio tipo figūra, apibūdinama beveik vienoda klubų ir krūtinės apimtimi bei neryškiai išreikšta talija. Parinkti kostiumą tokiam figūros tipui gan paprasta: maksimaliai paprastas kirpimas, siauri sijonai arba laisvo kirpimo kelnių kostiumai. Puikiai atrodys praktiškai bet kokios kelnės – ir siauros, ir plačios, ir tiesios. Rinkitės ovalo ar trikampio formos iškirptes, naudokite kontrastingus spalvų derinius. Reikėtų vengti plačių sijonų, standžių audinių su smulkiu piešiniu ir dryžiais.

Jun Ashida

Stačiakampis

Šis figūros tipas idealus mados verslui – beveik vienoda krūtinės, talijos ir klubų apimtis. Žinoma, moteriškų linijų „stačiakampiams“ gamta nepadovanojo, tačiau gerai pasirinktas kostiumas padeda atrodyti labai efektingai ir stilingai.

Rinkitės tiesaus kirpimo, bet ne prigludusias sukneles ir kostiumus, diržai taip pat ne jums. Užtat nesenstantys langeliai, geometrija, madingi akvareliniai piešiniai atrodys puikiai. Atsisakykite gilios iškirptės, rinkitės kvadrato ar ovalo formos.

Jil Sander

Apverstas trikampis

Gan reta figūra – pečiai platesni nei klubai. Pečiai lengvai paslepiami švarku, kurio pečių linija paaukštinta. Jums tiks įmantrūs sijonai ir kelnės su neįprastais geometriniais elementais, pavyzdžiui, madingais etniniais motyvais, o štai švarkus rinkitės maksimaliai paprastus, santūrių spalvų, pageidautina tamsių.

Jūsų iškirptė – laivelis, taip pat kuo gilesnė, tuo geriau, kiek leidžia aprangos kodas. Penktadienį kolegas nustebinkite siauru pieštuko formos sijonu arba madingomis siauromis kelnėmis.

Jil Sander
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)