„Jėzus Marija! Marškinėliai - 14 litų, džinsai - 10 eurų, šaliką per išpardavimą JAV pirkau - 10 dolerių, bliuzonas - gal 40 dolerių, prieš penkerius metus Amerikoje pirkau, nepamenu tiksliai, kiek kainavo. Nieko čia ta mano apranga nekainuoja!“ - prieš kolekcijos pristatymą DELFI konferencijoje sakė J. Statkevičius.

Tačiau tai, ką pats pasiūlė ateinančiam pavasariui, kainuoja, regis, nemažai: "Tik neprotingai turtingi(?) gali pirkti pigius vienadienius rūbus! Todėl šioje kolekcijoje – itin prabangūs, laikui ir trumpalaikiams mados įnoriams nepavaldūs daiktai".

Pusantros valandos pristatymo laukusiems svečiams buvo pademonstruota kolekcija - improvizacija įvairiais įvaizdžiais, pradedant 1950-ųjų new look ir baigiant 1980-ųjų stiliumi su Yves Saint-Laurent kūrybos prieskoniu.

Kolekcijoje moterims dominavo drabužiai iš plonos vilnos, šilko, atlaso, taftos. Modelių galvas puošė skrybėlės - itin dizainerio mėgstamos. Matėme jas užpernai, pernai, o šiemet - net po keletą ant galvos.

Vyrams dizaineris sukūrė laisvalaikiui ir neoficialioms progoms skirtų drabužių, taip pat, kaip pats sako, "nebanalių aksesuarų plataus akiračio vyrui, pasaulio piliečiui, kuris lygiai taip pat puikiai jaučiasi ir Vilniuje, ir Paryžiuje, ir Londone, ir Milane, ir Maskvoje, Niujorke, Antverpene ar Singapūre".

Šią idėją įkūnijo ne bet kokie modeliai - tarp jų buvo ir Londone dirbantis operos solistas Edgaras Montvidas, ir britų aktorius Dexteris Flecheris bei Rusijos baleto artistas Nikolajus Ciskaridzė. VIP eilėse įsitaisiusios ponios pavydžiai žvelgė į tobulas lėles, avinčias specialiai J. Statkevičiaus kolekcijai sukurtais vieno garsiausių avalynės guru pasaulyje Jimmy Choo bateliais.

Gaila, bet aukščiau nei pirmose eilėse sėdintiems žiūrovams jų apžiūrėti nepavyko, kaip ir viso kito. Todėl tiems, kas buvo, bet nematė, ir tiems, kas nebuvo - J. Statkevičiaus kolekcija iš arti - DELFI nuotraukų albume.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją