Militaristinis stilius

Militaristinis stilius šį sezoną tarsi įgavo naują kvėpavimą. Tiesa, dizaineriai atsisakė tiesmukiško šio stiliaus interpretavimo ir nenaudoja stilizuotų ordinų, antpečių ir kitų detalių. Šįkart karas žaidžiamas rimtai. Patys aktualiausi sezono modeliai primena tikras kareiviškas milines – tai griežti ir rimti paltai be nereikalingų detalių. Pagrindinės spalvos – chaki, juoda ir tamsiai mėlyna. Tokius modelius siūlo praktiškai visi mados namai. Tačiau pati įtikinamiausia karinė uniforma pavyko Burberry, Celine, Alexander McQueen ir Balmain.

Ryškios spalvos

Jeigu niūrus militaristinis stilius jums ne prie širdies, ieškokite ryškių spalvų. Dizainerių favoritės šį sezoną – smėlinė, violetinė, geltona, raudona ir turkio spalvos. Jos ne tik sušildys, bet ir padės išsiskirti darganoto rudens fone.

Mėgstate žaismingumą – rinkitės šiltą ryškų škotiškais langeliais paltuką. Taip nušausite iš karto tris zuikius – dabar madingi šilti vilnoniai audiniai, škotiški langeliai ir britiška prabanga.
Dar viena kryptis – laukinių žvėrių raštai. Dar visai neseniai juos vadinome ekscentriškais, tačiau šį sezoną jie – ant mados bangos keteros. „Laukinius“ paltukus siūlo Roberto Cavalli, Gucci, Moschino ir Sonia Rykiel, Blumarine mados namai.

Švelni moteriška kupranugario spalva

Elegancijos mėgėjoms šį rudenį – specialus pasiūlymas. Mados viršūnėje – švelni kupranugario vilnos spalva, ji mirgėjo praktiškai visų dizainerių kolekcijose. Aktualiausi yra padidinti modeliai, ilgis – iki kelių, be sagų, sujuosiami plačiu diržu.

„Teisingas“ ilgis ir siluetas

Tarsi būtų susitarę, šį sezoną dizaineriai nori mus „suvynioti“ į ilgus paltus. Laukia šalta žiema? Ilgi tiesaus arba laisvo kirpimo paltai atrodo aristokratiškai, tačiau nelabai praktiški vairuojančioms moterims. Joms kur kas labiau tiktų trumpi trapecijos formos paltukai arba šiltos skraistės – pončo. Ypač gražiai jos atrodo su siauromis kelnėmis ir ilgais batais.

O gal jums krito į akį sudėtingo kirpimo Louis Vuitton paltas?

Šį sezoną dizaineriai siūlo neatsisakyti ir prigludusio moteriško silueto paltukų iki kelių. Tokie klasikiniai paltai bus aktualūs ne vieną sezoną ir puikiai tiks ir prie kelnių, ir prie sijonų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją