Saulės kliošo sijonai taip vadinasi todėl, kad yra siuvami iš vienos apskritos audinio atraižos, kurios centre prakerpamas mažesnis apskritimas liemens linijai. Tokiu būdu sijonas pasiuvamas be jokios siūlės, klosčių daugėja iš viršaus į apačią, paryškinami klubai ir galybė klosčių susipina ties kulkšnimis. Šiuo principu siuvami sijonai, įeinantys į pilvo šokio kostiumą; jie paprastai kuriami iš spindinčio sunkaus šilko, atlaso ir puošiami gausybe monetų ir blizgučių, neretai būna su skeltukais kone iki pusės klubų.

Tokiu pat principu siuvama ir dauguma tradicinio stiliaus vestuvinių suknelių. Kas geriausiai tinka tokiam sijonui? Pirmiausia tai turi būti drabužiai, pabrėžiantys moteriškumą: palaidinė geriau nei marškiniai, o plonytė medžiaga su nėriniais geriau nei sportinio stiliaus marškinėliai, jei tik, žinoma, nesirengiate prisijungti prie hipių kompanijos.

Ilgas kliošinis sijonas geras tuo, kad su juo dera apavas bet kokia pakulne: nuo plonyčio kulniuko iki visai lygaus pado. Efektingiausiai atrodo skirtingi susipynę dirželiai ir įvairūs sandalai. Šie, beje, yra madingiausias apavas šį sezoną. Iš papuošimų geriausiai tiks ilgi ploni auskarai, koljė, daugybė mažų smulkių apyrankių.

2010 metų vasaros kolekcijose saulės kliošo sijonai paprastai regimi rytietišku stiliumi alsuojančiuose įvaizdžiuose, ir tai nenuostabu, juk būtent arabiški ir indiški atributai suteikia moteriai paslaptingumo ir patrauklumo.

Lengvi „Etro“ šilko sijonai puikiai dera su trumpais topais ir pusiau perregimais blizgios medžiagos marškinėliais, besvorėmis šilko skraistėmis ir tokiais pat rytietiškais aksesuarais: diržu, bronzinėmis apyrankėmis, sandalais ant plačios platformos; dar vienas būtinas atributas – lengvas įdegis.

Marco Jacobso kolekcijoje – saulės kliošo sijonai iš sunkesnio šilko su lengvu blizgesiu ir sudėtingu piešiniu, tačiau čia jau visai kiti Rytai – tai Japonija, sudėtingos kimono klostės, besiskleidžiančios slyvos ir sakuros spalvos. Verta atkreipti dėmesį į ypatingus sandalus, forma artimus tradiciniam Rytų Azijos apavui.

Ilgų saulės kliošo sijonų serija poilsiui paplūdimyje pristatoma Emilio Pucci kolekcijoje. Jos sukurtos iš sunkaus „šlapio“ šilko, krentančio sunkiomis klostėmis ir plazdančio palei žemę einant. Kolekcija išsiskiria originaliomis ryškiomis spalvomis ir audinių piešiniais, renkamasi geltoną, violetinę, avietinę spalvas baltame fone.

Ką geriau derinti prie tokio sijono? Tai turėtų būti paprastų formų daiktai – palaidinė ar marškinėliai, priderinti prie sijono spalvos arba tiesiog balti, sandalai arba paplūdimio bekulnis apavas be jokių ypatingų papuošimų ar dirželių, kuriantis „basos pėdos“ įspūdį.

Sudėtingus saulės kliošo sijonų modelius matome Albertos Ferretti kolekcijoje. Geriausiai jie tinka kuriant švelnų romantišką įvaizdį – daugiasluoksnis baltos ar rožinės su alyvine spalvos šifonas, atidengiantis kulkšnis ilgis. Siūloma papildyti įvaizdį moterišku šilto smėlinio atspalvio švarkeliu ir elegantiškais vintažiniais trisdešimtųjų stiliaus bateliais.

Originalūs saulės kliošo sijonų variantai – „Wunderkind“ etninio stiliaus kolekcijoje, kuri šiemet pripažinta viena originaliausių. Natūralių audinių sijonai su panteros ar jaguaro kailio piešiniu ir šiek tiek papildomų klosčių derinami su kailiniu švarkeliu, vilnone berankove palaidine ir galybe sudėtingų papuošimų, įskaitant avalynę. Įvaizdį papildo skandinaviškas odos dirželis, apjuostas virš švarko ir surištas nedideliu mazgu.

Kolekcijose saulės kliošo sijoną naudoja ir žymusis japonų avangardistas Yohji Yamamoto. Ekstravagantiškų kolekcijų kūrimo meistras pristato penkiasdešimtųjų stiliaus vasarinių drabužių seriją. Drabužiai, beje... pusiau sudūlėję. Daugybė skylių ir nutrynimų puošia išblukusį suknelės piešinį, o švarkelio dalis ir visai pradingusi. Vargu ar toks apdaras tiks vasaros poilsiui, tačiau „vamp“ stiliaus vakarėliui sunku sugalvoti ką nors geresnio!

Dar vienas nestandartinis variantas iš „Comme des Garcons“ – sunkus baltas saulės kliošo sijonas su madingiausiu šį sezoną nelygiu kraštu, derinamas su balta berankove palaidine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją