Anot jo, tokios pakalos yra elastingesnės, tarsi amortizuojančios, todėl einant saugomas stuburas: "Be to, kuo yra didesnis pakalos elastingumas, tuo ji mažiau nudyla ir rečiau ją reikia keisti".

Taip pat galima rinktis pigesnes kaučiuko, maišyto su plastiku, pakalas arba dar pigesnes plastiko, maišyto su guma, pakalas. Tačiau jos yra gana kietos, vaikštant stuburui tenka didesnė apkrova, be to, jos greičiau nudyla.

"Guminių pakalų rinktis nerekomenduojame, nes jos yra nekokybiškos, itin greit nusidėvinčios. Besirenkantiems gumos pakalas verta būti itin atidiems, nes jos yra tokio pat rašto kaip kaučiukas, todėl vizualiai atskirti šią medžiagą sudėtinga", - teigė Ž.Maslauskas.

Avalynės dizaineris Žanas Maslauskas
Visgi avalynės meistras įspėjo, jog kaučiuko negalima naudoti tik siauriems aukštakulnių kulnams pakalti: "Tokių batų pakalos diametras yra pernelyg mažas. Siaurakulniams yra specialios mažų diametrų pakalos – geležinės arba su įlietu tvirtinimo vinimi. Tokių batų pakalos nusinešioja greičiausiai, nes labai siauras jų mynimo kampas.

Pakalos kaina priklauso nuo kulno diametro. Kuo daugiau medžiagos sunaudojama pakalai, tuo ji brangesnė, tačiau kuo kulnas platesnis, tuo ilgiau pakala nenusidėvi, nes mynimo plotas yra didesnis".

Vyriškiems batams yra specialios įvairaus storio ir spalvų italų ir prancūzų pakalos. Jos pigesnės nei kaučiukinės, o kaina nepriklauso nuo pakalos diametro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją