„Ši kolekcija nėra vien sportiška, tai toks specialus miksas. „Audime“ labai aukštos technologijos – pvz., galima padaryti savo visiškai originalų marginimą. Mes anksčiau niekada negalėjom sau to leisti. Tad ant bazinių dviratininko marškinėlių yra uždėtas toks dekonstruotas mano bobutės atvaizdas. Mes eksperimentavom, ką galima padaryti. Tą kolekciją bus galima tobulinti, nes žinojom ne visas technologijas. Ji yra truputį žalia. Jeigu toliau darysim – ištobulinsim“,- kūrybinės dirbtuvės duris virstelėjo dizaineris.

A.Pogrebnojaus teigimu, kurti šią kolekciją buvo labai įdomu, nes viskas vyko visai kitaip – dalyvaujant gamybos procese kaip dizaineriui, o ne pačiame siuvime, kur reikalinga priežiūra nuo pradžios iki galo.

Kiek kainuos? Dizaineris žada, kad sportinė dalis kainuos iki 100 eurų. „Galvojam šitą kolekcijos dalį pardavinėti internetu. Bus truputį plačiau, nes dabar esam labai užsidarę toje siuvykloje. Ekskliuzyvas yra gerai, bet nėra daug žmonių, kurie gali tai sau leisti. Tačiau tai visiškai nereiškia, kad mes išeinam kažkur į pramonę. Vis tiek tie daiktai ne super masinei gamybai. Jų bus limituotas kiekis. Ieškom naujų formų, pažiūrėsim, kas išeis“- šypsosi Aleksandras.

„Sportinėje linijoje bandėme daryti daugiau laisvalaikio rūbus. Tai drabužiai ne tik sportui ar kokiai mankštai, pvz., bus suknelės iš merino vilnos, tačiau su ja galima ir į balių eiti. Yra dalis sintetikos, bet ji naujos kartos, kur numuša prakaitą. Tokia truputį alchemija – sumeti viską ir nežinai, kas išeis“,- nestokojo geros nuotaikos A.Pogrebnojus.

Dizainerio teigimu, labai daug kas priklauso nuo to, kaip kolekciją pateiksi. Pateikus tiesmukiškai, ji gali būti labai sportiška, bet galima pateikti įvairiai, sumiksuoti. Kolekciją pagyvins Avon aksesuarai. „Kitoje kolekcijos dalyje yra švarkai, kostiumai, suknelės. Ten nieko bendra nėra su sportu. Bandėm kažką sugalvoti su švarkų konstrukcijomis. Tai daugiau tokia kasdieninė kolekcija su kažkokia bakterija“,- paslaptingai šypsojosi Aleksandras.

Foto: Visvaldas Morkevicius (Pix studija), modelis Vika ir Paša (Baltic Model Managment)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją