Veidą nuvalykite tonizuojamuoju losjonu, kurio sudėtyje nėra spirito. Tuomet padenkite skysta pudra. Probleminėms veido vietoms – raukšlelėms, patamsėjusiems paakiams paslėpti reikėtų naudoti maskuojamąjį pieštuką. Jo spalva neturi skirtis nuo skystos pudros.

Galiausiai veidą padenkite kompaktine pudra (tam geriausia naudoti platų makiažo šepetėlį). Kompaktinė pudra paslepia odos blizgesį ir veidą apgaubia tarsi apsauginis šydas.

P.S. Skystą pudrą reikėtų tepti minkšta makiažo kempinėle arba specialiu šepetėliu, tuomet ji pasidengs tolygiau. Skystos pudros spalvą pasirinkite pagal veido odos atspalvį. Tiesa, vakariniam makiažui galima naudoti ir tamsesnio atspalvio, tačiau tuomet nepamirškite kaklo, ausų ir iškirptės. Pirmiausia tepkite tas vietas, kurioms reikia daugiausiai dėmesio, pvz., T zoną.

Kadangi laukia ilgas vakarėlis, akių vokus patartina padengti šešėlių pagrindu. Ant jo tepami akių vokų šešėliai bus ryškesni, sodresnės spalvos ir ilgiau laikysis. Svarbu naudojamą pagrindą pirštų pagalvėlėmis paskirstyti tolygiai iškart, kad nebūtų nė vienos raukšlės. Po 30 sekundžių, kai vokų šešėlių pagrindas įsigers, galima tepti ir akių šešėlius.

Paryškinkite antakius, nes sodriai akis padengus šešėliais, šie gali likti tiesiog nepastebimi. Antakių linija ryškinama šešėliais ir jie tepami plaukelių augimo kryptimi. Jeigu patogiau, antakių liniją galima pabrėžti pieštuku. Ryškinant antakius svarbu nepamiršti, kad jie turėtų būti panašios spalvos kaip plaukai arba tamsesni.

Ant akių vokų kaip dar vienas pagrindas tepami matiniai šešėliai, ant jų geriau „prikimba“ kitos spalvos. Matiniai šešėliai turi būti neutralios spalvos. Padengusi matinius šešėlius, blakstienų pagrindą paryškinkite akių kontūro pieštuku. Nubrėžtą liniją retušuokite, kad nebūtų itin griežta ir ryškiai matoma (tačiau blakstienos ties šaknimis atrodys gerokai ryškesnės ir tankesnės).

P.S. Kaip pagrindo nereikėtų naudoti baltos spalvos matinių šešėlių, nes sulieję su kitomis spalvomis, neatrodys gražiai.

Trečdalį akies voko padenkite rudos spalvos šešėliais. Šia spalva paryškinamas išorinis vokų kampas. Šešėliai išskleidžiami ir palei apatines blakstienas. Norint akį pagilinti ar kitaip išryškinti, daugiau šešėlių reikėtų tepti ant akiduobės kaulo.

Likusi voko dalis dengiama ryškios spalvos šešėliais, šiuo atveju - violetiniais. Šešėlių spalvos turėtų lengvai pereiti iš vienos į kitą. Vidinius vokų kampučius paryškinkite spindinčiais šviesios spalvos šešėliais. Šia spalva paryškinamas ir antakių formos linkis - šešėlius reikia tepti ties jo linkiu, nuo vidurio iki išorinio akies krašto.

P.S. Šventiniam makiažui taip pat galima rinktis rudą ar vyšninę – tai madingiausios šio sezono spalvos. Su jomis galima susikurti ir padūmavusių akių efektą, tam nebūtina naudoti tik juodus šešėlius.

Akių kontūro dažais brėžkite liniją palei blakstienas ant prieš tai pieštuku paryškintos akių kontūrų linijos. Skystus akių kontūro dažus reikėtų tepti palei blakstienas nuo vidinio akies kampo iki išorinio, ir minutę palaukti, kol išdžius.

P.S. Blizgų akių kontūrą galima tepti ir po apatinėmis blakstienomis ar netgi vietomis padengti juo pačias blakstienas – atrodysite itin puošniai.

Blakstienos dengiamos juodu tušu. Tam, kad jos atrodytų ryškesnės ir tankesnės, tušo šepetėliu braukite intensyviau ir jas rieskite į viršų. Palaukite minutę, kol išdžius, tuomet paryškinkite dar kartą.

Norinčioms platesnių ir ilgesnių blakstienų, išorines galima paryškinti dar labiau, tačiau dažant tušu reikia braukti ne tiesiai, o riesti į šoną link išorinio akių kampo. Dar ryškesnes akis padėtų sukurti priklijuojamos blakstienos. Jas klijuoti reikia tik padažius natūralias blakstienas ir pabaigus daryti akių makiažą.

Prieš gražinant lūpas, apveskite išorinį lūpų kontūrą pieštuku. Vizualiai putlesnes lūpas galima padaryti per jų vidurį užtepus bespalvio blizgesio. Nemėgstančioms lūpų dažų, jas paryškinti galima naudojant tik lūpų kontūro pieštuką ir blizgesį. Lūpų dažus patogiausia tepti teptuku, nes jis tolygiau paskirsto dažus.

Paskutinis akcentas - skruostai. Skruostams gražinti naudokite skaistalus, tačiau galite naudoti ir įdegio įspūdį suteikiančią kompaktinę pudrą. Tepkite skaistalus ant skruostikaulio, tačiau ne itin arti akies. Skaistalus galima derinti prie lūpų dažų ar pasirinkto makiažo spalvų.

Norėdamos tam tikras veido dalis vizualiai padidinti ir paryškinti, naudokite šviesią pudrą, norėdamos paslėpti – tamsesnę. Tepdamos skaistalų ar kompaktinės pudros tamsesnę spalvą po skruostikauliais, optiškai susiaurinsite veidą. Vakariniam makiažui gali būti ir intensyvesnis skaistalų sluoksnis, nes esant neryškiam apšvietimui ar klube, net ir tankus skaistalų sluoksnis atrodys puikiai.