Pasak organizatorių, iki šiol skelbti du „Injekcijos“ konkursai sulaukdavo po 15-20 paraiškų, todėl šiemet sulauktos 34 paraiškos buvo malonus siurprizas. Pateiktas paraiškas vertino festivalio suburta komisija: dizaineriai Agnė Kuzmickaitė, Vitalis Čepkauskas, Giedrius Paulauskas, festivalio kūrybos vadovė Sandra Straukaitė ir festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Komisija iš viso atrinko 13 naujų dizainerių. Jie bus pakviesti pasiūti po tris savo eskizuose pateiktus modelius ir juos pristatyti gyvai ant podiumo gruodžio 2 d. Vilniuje „Nacionalinėje Dailės Galerijoje“ vyksiančiame uždarame renginyje. Jo metu komisija išrinks du nugalėtojus, kurie bus pakviesti dalyvauti kitų metų jubiliejinėje dešimtojoje „Mados infekcijoje“.

„Toks gausus dalyvių skaičius dar kartą parodė, kad sunkūs laikai niekaip neįtakojo jaunų žmonių kūrybiškumo ir entuziazmo. Gal net atvirkščiai. Visi pateikti eskizai buvo įdomūs, atrinktieji pasižymėjo drąsiomis idėjomis bei tuo, kaip jų sumanymai eskizuose atitinka vaizdą nuotraukose. Bus įdomu pamatyti, kaip 13 finalininkų idėjos atrodys ant podiumo“, - apie konkurso „Injekcija“ pasibaigusį pirmąjį etapą sakė Sandra Straukaitė.

Dalyvauti finaliniame „Injekcijos“ renginyje atrinkti dizaineriai: Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė, Doloresa Greivytė, Vidmina Stasiulytė, Aneta Mackonytė, Miglė Janušaitė, Viktorija Tichanova, Lina Gudanavičiūtė, Donatas Šilkaitis, Inga Audzevičiūtė, Kristina Valančiūtė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbonavičiūtė, Eglė Mėčiutė, Milda Čergelytė.

„Injekcija“ – tai 2008 metais startavęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas, kurį organizuoja festivalis „Mados infekcija“. Jo laimėtojai gauna šansą pirmą kartą savo kūrybą parodyti ant „Mados infekcijos“ podiumo. Konkurso nugalėtojams festivalis suteikia lygiavertes kolekcijos pristatymo sąlygas kaip ir jau pripažintiems Lietuvos bei užsienio dizaineriams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją