Madų kolekcijose persipins aukštosios mados žaismas su gyvenimiška buitimi, tradiciniai ar etnografiniai elementai su absurdo ar skulptūriniais sprendimais.

Festivalio metu žodis „mada“ peržengs įprastinę mados ir grožio sampratą, o novatoriški sprendimai bus orientuoti į šiuolaikinės visuomenės problemas: ksenofobiją, kaukes, popsą...

Taigi festivalio „arMADA” tikslas - sukurti drąsiais estetiniais ir eksperimentiniais sprendimais paremtą meno ir mados sintezę, apimančią išskirtinį bei maksimalų vaizduotės, materijos ir kūrybos panaudojimą.

„arMADA” festivalio metu žiūrovas pateks ant menininko sukurto pjedestalo, o gal podiumo ar ešafoto, kuris kaip giljotina kapos vaizduotės ar humoro jausmo neturinčias galvas. Tai bus šventė, kurioje žiūrovo pojūčiai patirs žaismingą įtampą ir džiaugsmą, galimybę praplėsti savo estetikos supratimo ir tolerancijos ribas.

Dizaineriai pristatys madų šou, kuris atspindės pagrindinę šio festivalio temą - futuristinę gamtos ir mokslo simbiozę, kurioje jūs, žiūrovai, panersite į „didelių vaikų“ žaidimo aikštelę.

Festivalio plaučius – muzikinę dvasią ir ritmus dėlios profesionalusis Vyčio Nivinsko „kvartetas ir daugiau“. Jį sudarys Indrė Jurgelevičiūtė (vokalas, fleita), Paulius Volkovas (gitara), Remigijus Rančys (saksofonas, fleita), Mantas Augustinas (mušamieji) ir Vytis Nivinskas (kontrabosas). Na, o buvusį arMADA‘os pirmąjį smuiką Rolandą Kazlą pakeis linksmasis Žygis Stakėnas.

Bilietai į renginį kainuos nuo 20 iki 25 litų su nuolaidomis (studentams ir jaunesniems nei 18 m). Juos galima įsigyti “Bilietai lt” kasose.

Kūrybinių dirbtuvių akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją