35 metų dizaineris, kuris kūrė drabužius tokioms garsenybėms, kaip Paris Hilton ir daininkė Janet Jackson, buvo suimtas 2007 metais, o praeitų metų lapkritį pripažintas kaltu dėl 16 nusikaltimų, tarp jų žaginimo, lytinio smurto ir nepilnamečių tvirkinimo.

Los Andželo aukštesniojo teismo teisėjas David Wesley skyrė A.J. Alexanderiui įkalinimą nuo 59 metų iki gyvos galvos ir atmetė jo prašymą šią bylą nagrinėti iš naujo.

Prokurorai nurodė, jog A.J. Alexanderis nusikalstamą veiklą pradėjo 2001 metais, kai Los Andžele įkūrė savo mados studiją, į kurią kviesdavosi manekenių karjeros siekiančias merginas.

Pasak prokurorų, dizaineris merginas dažniausiai susirasdavo internetu, suviliodavo jas pažadais surengti erotiškas fotosesijas arba pasiūlydavo dirbti manekenėmis, o vėliau lytiškai priekabiaudavo arba išprievartaudavo savo apartamentuose Beverli Hilse.

Policija jo veikla susidomėjo 2007 kovą, kai viena moteris pranešė, jog dizaineris ją išprievartavo savo apartamentuose Beverli Hilse.

A.J. Alexanderis šiuos kaltinimus neigia. Jo advokatai tvirtino, jog daugelis parodymus davusių moterų melavo arba "pačios prisišaukė bėdą", taip pat pabrėžė, jog patikimų įkalčių beveik nėra.

Advokatai taip pat tvirtino, jog daugelis tų moterų siekė atkeršyti, kai nepavykdavo įsidarbinti manekenėmis.

Indijoje gimęs A.J. Alexanderis 2003 m. dalyvavo kuriant realybės šou "Top modeliai" (America's Next Top Model), o 2004 metais žurnalas "Newsweek" jį pripažino vienu iš didžiausios sėkmės sulaukusių Pietų Azijos žmonių.

Dizainerio teismo nuosprendis vainikavo audringą procesą, kurį lydėjo skandalai dėl nuteistojo sesers Sanjanos įtariamo mėginimo paveikti vieną prisiekusįjį, nederamo prisiekusiojo elgesio ir dizainerio sprendimo pačiam gintis teisme.

Liepą D.Wesley apkaltino prisiekusįjį Alviną Dymally ir Sanjaną Alexander nepagarba teismui, kai buvo nustatyta, jog A. Dymally tikriausiai siekė užmegzti romaną su kaltinamojo seserimi. Nagrinėjant bylą prisiekusysis dukart kalbėjosi telefonu su Sanjana ir siūlė jai savo pagalbą.

Alvinas teismo rūmų kavinėje taip perdavė šiai moteriai raštelį, kuriame prašė jam paskambinti. Moteris paskambino, tačiau atsisakė susitikti su juo viena.

Teisėjas nutarė, kad S. Alexander parodė nepagarbą teismui bendraudama su prisiekusiuoju ir nepranešusi apie tokį netinkamą elgesį. Už tai ji bus teisiama rugsėjį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją