Dizainerės Irenos Brusokienės iniciatyva ir visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ pagalba šešiolika globos namų auklėtinių artėjančio išleistuvių vakaro metu jausis pačiomis gražiausiomis ir svarbiausiomis.

Dizainerė merginoms iš Druskininkų, Paparčių, Pabradės, Trakų ir Vilniaus globos namų, kiekvienai individualiai, sukūrė ir padovanojo išleistuvių sukneles. Jas trečiadienio vakarą buvo galima išvysti sostinės klube „Pacha“ – suknelių pristatymas tapo savotiška generaline išleistuvių repeticija.

Podiumu žingsniavo pačios vaikų namų auklėtinės abiturientės, kurioms šukuosenas sukūrė stilistas Kęstutis Rimdžius, makiažą – visažistas Aurimas Juodiškis.

Mintis sukurti išleistuvių sukneles vaikų namų auklėtinėms Irenai kilo spontaniškai.

„Kai žmogus nori gerti, jis geria, kai nori padaryti kažką gražaus, ima ir padaro. Tokios mintys ateina savaime, gal su metais... Prieš keletą metų Naujųjų metų vakarą su šeima sėdėjome prie gražiai padengto stalo, tvyrojo šeimyniška šventinė atmosfera ir aš kažkaip susimąsčiau – štai mes, šeima, kartu sėdime prie šventinio stalo, o juk yra žmonių, kurie be savęs neturi nieko...

Paklausiau namiškių, kaip reaguotų, jei aš kažką gero padaryčiau vaikams, augantiems globos namuose. Sako, žinoma, mama! Mes tave palaikom. Turėjo praeiti keli metai - vieną kolekciją pristačiau, po to kitą... Galiausiai galvoju – jau metas.

Atradau labai gerą žmogų - Rasą Didžpetrienę („Gelbėkit vaikus“), papasakojau, ką sumaniusi. Sako, gražu, gerai, po savaitės rasiu šešiolika mergaičių. Taip ir buvo – visos atvažiavo, susipažinome ir po trupučiuką prasidėjo kūrybinis procesas, trukęs apie tris mėnesius.

Jos pas mane atvažiuodavo, kartu rinkomės audinius, suknelių modelius, matavomės. Šių suknelių negalėčiau pavadinti savo kolekcija, nes man svarbiausia buvo mergaičių norai, kad joms tiktų ir patiktų, kad nebūtų pernelyg prabangios. Mergaitėms tai buvo pirmos siūtos suknelės, todėl norėjo, kad jas būtų galima apsivilkti ir kitomis progomis, ne tik išleistuvių“, - DELFI pasakojo I. Brusokienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją