Kolekciją “Apie džiaugsmą” įkvėpė daugiau nei mėnesį trukusi Indros ir Dovo kelionė po Indiją - šios šalies kultūra, įspūdingi gamtovaizdžiai, o ypač žmonės paskatino kuo greičiau sukauptas emocijas perteikti kūryboje.

“Realiai kolekcijos kūrimas užtruko tik tris mėnesius, kai anksčiau pristatymui ruošdavausi pusmetį ar metus. Smagiai norėjosi „įsivažiuoti“ į Lietuvos keistus jausmus ir nuotaiką, sukurti priešpriešą liūdesiui ir čia tvyrojančiam niūrumui.

Indija mane stipriai inspiravo. Būnant ten atrodo, kad visi žmonės laimingi, net ir tie, kurie neturi rankų, kojų, prašo išmaldos. Nėra verkiančių... Štai dėl to ir atsirado „Apie džiaugsmą“, - pasakojo I. Dovydėnaitė.

Jos kolekcijoje vyravo raudona spalva ir jos atspalviai.

„Grįžusi iš karto visus nuvyliau, kad kolekcijoje nebus daug spalvų ir raštų, nes Indija man labiau juslinis pojūtis. Raudoną pasirinkau dėl to, kad tai energetiškai stipri spalva - norėjosi, kad žmones apimtų gera nuotaika.

Indiško kostiumo motyvai akivaizdžiausiai matosi rankovėlėse ir išdirbtoje kaklo srityje. Žinote, man taip norėjosi aukso, kičo, visko, ko anksčiau nemėgau! Kai prireikė aukso spalvos karolių, prašiau mamos, o ji nustebusi klausė: „Ar tikrai auksinių? Negali būti, gal kažką sumaišei... Gal sidabrinių?“, - juokėsi dizainerė.

Toks kūrybinis posūkis Dovo nestebino – daug jų būta, o ir jiedu jau pripratę dalintis idėjomis, jų vienas kitam negaili, kaip ir aštresnių žodžių.

„Dovas prie kūrybinio proceso prisideda kritikuodamas. Abu mėgstame tai daryti, nes visgi esame artimiausi žmonės, žinome, kiek maksimaliai vienas iš kito galime „išspausti“. Nuomonių skirtumai barnių neįžiebia, bet būna, kad susinervinam, kiekvienas savo kambariuose užsidarome, bet praeina kuris laikas ir atsileidžiame. Pasijuokiam, kad pasikarščiavome, atsiprašome.

Ar teisybė, kad kūrėjas turi būti vienas kūrybinio proceso metu? Tai tiesa, kai reikia atlikti kažką konkretaus. O idėjos kyla būnant kartu ir įvairiomis akimirkomis. Pavyzdžiui, gulėdama ant jūros kranto mąsčiau, kaip suderinti spalvas, kokias parinkti šukuosenas, makiažą“, - pasakojo Indra ir išdavė, kad dabar „jau galvoje visiškai tvirtai įsitaisiusios dvi naujos kolekcijos idėjos“.

Jei jų tiek daug, gal jau metas atverti savo mados namus, klausėme.

„Tai bus tada, kai ateis tinkamas laikas. Numegzti drabužį užtrunka kur kas ilgiau, nei jį pasiūti. O jei ruošiuosi naujai kolekcijai, vos spėju suktis. Aptarnauju keletą klientų ir, žiūrėk, laiko nelieka, tenka atsakyti... Po šios kolekcijos pristatymo galvoju tik apie šiandieną, koks bus šis vakaras, ką jau čia beprimąstysi apie rytojų“, - skardžiai nusijuokė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją