Anot R. Ashfortho ir Ch. Piché, ši kolekcija, Londone pristatyta spalį, įkvėpta 1970-ųjų ikonų dizaino bei dell‘Arte komedijos personažų Arlekino ir Pjero. „Dollhouse“ (ang. – lėlių namai) kolekcijoje atsispindi lengvi ir romantiški JAV dizainerio Halston siluetai, derinami prie modernių meno linijų, atėjusių iš britiškos mados ženklo „Biba“.

Švelnios ir lengvos tekstūros derinamos su griežtomis linijomis ir subtiliais išilgėjimais, šviesūs „blond“ atspalviai, pagyvinti šaltais turkio blyksniais, varžosi su natūraliais tamsesniais tonais bei intensyvesniais raudonos ar vario atspalviais.

Po kolekcijos pristatymo parodoje „Pelenė“, nedidelė grupelė Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus meistrų dalyvavo grožio salonų „Andrè Team“ ir „Proffi“ savininkų, bei kūrybinės komandos „A-Twins“ įkūrėjų suorganizuotame masterclass seminare.

Jame R. Ashforthas ir Ch. Piché atskleidė šukuosenų kūrimo paslaptis ir praktiškai pademonstravo kirpimų pritaikymo kasdieniniam darbe galimybes. Vėliau iki išnaktų trukusiose kūrybinėse dirbtuvėse Lietuvos meistrai, prižiūrimi ir pamokomi dueto iš užsienio, patys bandė eksperimentuoti.

Akimirkos iš kūrybinių dirbtuvių ir „Dollhouse“ kolekcijos pristatymo

Apie R.Ashforthą ir Ch.Piché

Richardas Ashforthas savo kūrybos kelią pradėjo nuo meno ir meno istorijos studijų ir tik vėliau, 1985-iais, persikėlęs į Londoną pradėjo kirpėjo karjerą nuo studijų Londono Vidal Sassoon (VS) akademijoje.

Richardas gan greitai tapo šios akademijos Kūrybiniu vadovu (Senior Creative Director for Vidal Sassoon Schools UK) ir daugiau nei dešimtmetį (nuo 1990 iki 2000-ųjų pradžios) prisidėjo prie legendinių sezoninių Sassoon kolekcijų kūrimo bei pasauliniu mastu dėstė savo Modernaus grožio (Contemporary Beauty) supratimo koncepciją ir pagrindinius principus.

Pasaulinės mados srityje Richard padėjo kurti sceninius įvaizdžius tarptautinį pripažinimą pelniusiems dizaineriams ir mados namams John Galliano, „Hermes“ ir Vivienne Westwood. Kartu su pripažintu fotografu Davidu Bailey ruošė fotosesijas amerikiečių ir britų „Vogue“ bei I-D žurnalams.

Šis kūrėjas garsėja kryptingomis, šiuolaikiškomis idėjomis, atsispindinčiomis „Saco“ akademijos sezoninėse kolekcijose, kurios išsiskiria ne tik modernumu, bet taip pat idėjos paprastumu ir grynumu.

Charmaine Piché, nors ir augusi garsaus skulptoriaus Roland Piché šeimoje, visuomet jautė potraukį plaukams, taigi ir karjerą šioje srityje pradėjo iškart baigusi mokyklą.

VS akademijoje pradėjusi savo kelią nuo technikės, vėliau visą dešimtmetį dirbo įvairių akademijai priklausančių salonų padalinio vadove.

Ch. Piché kuria ir pritaiko modernias dažymo technikas kuriamoms sezoninėms tendencijoms. Puikiai nusimananti plaukų dažymo technikoje, ji mėgsta laužyti ribas, ieškoti ir kurti naujus atspalvius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją