Pirmą kartą Lietuvoje parodos metu pristatyta po pasaulį keliaujanti Sankt Peterburgo akmens raižytojų kolekcija pavadinimu „Tauromanija“. Menininkų darbus suvienijo Jaučio tema. Pagal Rytų horoskopą jautis šių metų simbolis. Šią kolekciją sudaro 13 unikalių skulptūrų.

Edvardas Zumbrickas iš Klaipėdos pristato retą antikvarinių pypkių kolekciją. Įdomaus dizaino, preciziško rankų darbo pypkės pagamintos iš reto eskisehir meerschaum mineralo, kitaip jis dar vadinamas jūros puta (vok. Meerschaum, angl. Sea-foam) - magnio hidrosilikatas. Tai viena rečiausių gamtoje randamų medžiagų, susidariusi prieš milijonus metų iš kriauklelių ir kitų nuosėdų jūros dugne.

Parodos dienomis vyks tarptautinis juvelyrikos meno konkursas "For you“, kuriame dalyvaus menininkai-juvelyrai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos, Vokietijos ir kt. šalių. Konkurso idėja ir tikslas - pristatyti juvelyriką, kaip šiuolaikinio meno sritį, propaguoti įdomiausius juvelyrikos meno pasiekimus.

Mados gurmanų šeštadienio vakare laukia drabužių ir juvelyrikos mados šventė „Amber Trip Fashion Show“, kurios metu dizaineriai ir juvelyrai pristatys bendras kolekcijas, taip išreikšdami drabužio ir papuošalo vientisumo idėją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją