Gegužės mėn. Niujorke Metropoliteno meno muziejuje vykusiame vadinamame “metų renginyje” A. Wintour vilkėjo Karlo Lagerfieldo sukurtą suknelę. Ji buvo renginio, kuriame dalyvavo daug įžymybių, tame tarpe ir Tomas Cruisas su žmona Katie Holmes, Georgas Clooney ir Beckhamų pora, šeimininkė. Kiekvienas šio renginio dalyvis turėjo susimokėti po 3 tūkst. svarų sterlingų (apie 11,6 tūkst. litų).

Sidabrinės spalvos A.Wintour suknelė, kurią vienas kritikas apibūdino kaip mokslinės fantastikos filmo “Kopa” (“Dune”) garderobo dalį, nurungusi Madonnos, Janet Jackson ir Gwyneth Paltrow dėvetus drabužius, pelnė mados žurnalo redaktorei pirmą vietą “Times” žurnalo neskoningiausių drabužių sąraše.

„Times” A. Wintour sidabrinę suknelę pakomentavo taip: „Kai bus rašoma šiuolaikinės mados istorija, tai bus Vaterlo. Nepriekaištingai stilinga „Vogue” redaktorė Anna Wintour pasirodė metų mados Kostiumu instituto renginyje Niujorke vilkėdama suknelę, su kuria ji atrodo tarsi inkrustuota milžiniškomis iškasenomis.”

Renginys, kuriame dalyvavo „Vogue” redaktorė, buvo surengtas Kostiumų instituto surengtos parodos „Superherojai: Mada ir fantazija” garbei.

59 metų A. Wintour, abejose Atlanto pusėse žinoma kaip mados ikona, ir, būdama „Vogue” redaktorė, gali ne tik išgarsinti, bet ir sužlugdyti mados namus. Ji žinoma dėl savo išskirtinės trumpos pažo stiliaus šukuosenos ir akinių nuo saulės nešiojimo bet kokiu oru.

Manoma, kad Meryl Streep suvaidintas mados redaktorės personažas filme „Ir velnias dėvi Prada” („The Devil Wears Prada“) parodijuoja A. Wintour, nes filmas buvo sukurtas pagal vienos iš jos buvusių asistenčių to paties pavadinimo knygą.

Dainininkės Janet Jackson blizgantis futuristinis kostiumas užėmė antrą vietą „Times” neskoningiausių drabužių sąraše, o Antonio Berardi sukurta Gwyneth Paltrow per lapkritį Paryžiuje įvykusią filmo „Du meilužiai” („Two Lovers”) premjerą vilkėta balta su juodais peršviečiamais nėriniais suknelė užėmė ketvirtą vietą šiame sąraše.

Mados kritikai pasmerkė G. Paltrow vilkėtą suknelę, nes per ją matėsi dalis aktorės krūtinės, šlaunys ir net balti apatiniai drabužiai.

Septintoji sąrašo vieta atiteko aktorei Katie Holmes už balto šilko, juodais nėriniais papuošto parašiutininko kostiumą primenantį kostiumėlį, kurį ji vilkėjo praėjusį mėnesį per spektaklio „Visi mano sūnūs” („All My Sons”) premjerą.

Kaip nekeista, mados kritikų išpeiktą kostiumą sukūrė ne dizaineris, o pati K.Holmes.

Į neskoningiausiais drabužiais apsirengusių dešimtuką pateko ir Paula Abdul, Kate Bosworth ir Beyonce. „Times” redaktoriai sudarė šį sąrašą savo “Visko dešimtuko” žurnalo numeriui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją