Iš senamiesčio į Laisvės alėją su visa komanda persikraustęs Andre kvietė savo klientus į atvirų durų dieną, o vakare - į uždarą vakarą klube „Pasaka”. Pasak jo, tiesiog pabendrauti, pabūti kartu neoficialioje aplinkoje.

„Atvirų durų diena skirta susipažinti su mumis asmeniškai, kas tik girdėjo, o nori pamatyti“, - viliojo stilistas.

„Užaugome ir norime pasidalinti tuo ūgtelėjimu“, - šypsojosi salono bendrasavininkė, stilisto žmona Ieva Mašauskienė.

Gražinosi garsios moterys

Nuo pat ryto salone buvo galima sutikti garsių moterų. Pirmoji pasirodė įvairių TV projektų veidas Aušra Kilkuvienė. Nors televizijos sutartis neleidžia jai kardinaliai keisti savo stiliaus, jai buvo pasiūlytas atpalaiduojantis masažas, šiek tiek pakoreguotas kirpimas.

Astą Pilypaitę radome žvakių šviesos apgaubtame kambarėlyje, kur jai buvo atliktas kubido veido masažas. Jis rekomenduojamas ir pagyvenusioms moterims vietoj stangrinamųjų priemonių. Jos scenos kolegė ir draugė Gintarė Karaliūnaitė salone mėgavosi Andre kompanija ir šiek tiek pasikeitusia šukuosena.

Šalia jų nuolat sukosi kitos salono klientės, kurias gražino visa Andre komanda – kas dažė, kas šukavo, kas lakavo nagus ar lepino masažu. Kai kurie klientai sveikino stilistą gėlėmis, o Kauno verslininkė Inga Budrienė prieš manikiūrą ir plaukų kirpimą atsidėkojo kvapniuoju hiacintu ir buteliu vyno.

Paklaustas, kiek yra garsių žmonių stilisto klientų sąraše, jis kuklinosi: „Mes stengiamės būti diskretiški, ne visi nori to viešumo. Kas jo nori, tas gauna, o taip nesistengiame jų akcentuoti“.

Nebemadinga būti madingu

Viešėdami salone atvirų durų dieną, naudojomės proga ir klausėme, kas gi dabar madinga, kaip apsikirpti, kad nebūtum senamadiškas?

„Dabar nebemadinga būti madingu, dabar madinga būti stilingu, - nusišypsojo pašnekovas. - Stengiesi žmogui sukurti individualų stilių, kas tinka prie odos, pabrėžti akis, kirpimą derinti pagal veido formą, kokio ilgio, atsižvelgi į kūno proporciją, kokia plaukų tekstūra, masė“.

Pasak I. Mašauskienės, vyresnius ima varžyti jų pareigos, jie negali išsiskirti, pavyzdžiui, ryškiomis spalvomis.

„Todėl mada ir naujovės yra susijusios labiau su technika, susitvarkymo patogumu, kaip parinkti teisingą įrankį ir priemones. Sakome, kad paslauga yra išbaigta tada, kai žmogus žino, ką reikia daryti grįžus namo“, - pridūrė ji.

Kirpimo tendencijos

Pasak stilisto, šiuo metu dominuoja trumpi moteriški plaukai, masyvūs, vos antakius dengiantys kirpčiai, trumpa ir sušiaušta nugarinė dalis. Ypač populiarus emo stilius.

Kadangi dabar – žiemos sezonas, mus supa niūri aplinka, dominuoja rusvos spalvos, todėl siūloma plaukus paryškinti ryškesniais atspalviais, detalėmis, pavyzdžiui, įvairių ryškaus vario tonų, gali būti ir nestandartiniai deriniai, pavyzdžiui, varis, maišytas su platininėmis sruogomis. Visa tai turi būti subtilu, akcentuojamos kažkokios detalės specialiai kerpant, garbanose.

Į vyriško kirpimo stilistiką, pasak Andre, sugrįžta klasikinės formos. „Stilinga ne apvali, moteriška galva, o labiau kvadrato formos. Apvali forma – per daug švelni, todėl būdingi aštresni kampai, linijos, šiek tiek ilgesni plaukai“, - pasakojo Andre.

„Plaukai gali būti dažomi įvairiomis spalvomis. Nors anksčiau tai būdavo nevyriška, dabar ateina vis daugiau vyrukų ir manikiūrą, ir pedikiūrą pasidaryti. Depiliacijos ir makiažo tik dar nedrįsta prašyti, nors pasaulyje tendencijos jau yra“, - pridūrė jis.

Stilisto Andre teigimu, lietuviai tampa drąsesni, jie yra reiklūs, nori naujovių, išsiskirti savo stiliumi, dažymu ir kirpimu. Didžiausia drąsa, vis dėlto, pasižymi jaunimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją